Beogradska premijera plesne predstave ,,MOŽIČEK”

Na sceni Malog pozorišta Duško Radović u utorak, 8. februara, biće izvedena beogradska premijera plesne predstava za decu i odrasle MOŽIČEK slovenačkog kompozitora Josipa Ipavca s početkom u 20.00 časova.

U utorak, 8. februara 2021. u 20h na večernjoj sceni Malog pozorišta Duško Radović biće izvedena beogradska premijera plesne predstave za decu i odrasle ,,Možiček.”

Plesna predstava Možiček koja se sastoji iz dva koreografska dela, a premijerno je izvedena u čast obeležavanja stogodišnjice smrti kompozitora Josipa Ipavca 27. decembra prošle godine u Slovenskom ljudskom gledališču u Celju (Slovenija).

Prvi deo predstave RE:start uradio je Gjergj Pervazi, koreograf iz Albanije, a drugi deo predstave Možiček srpski koreograf Aleksandar Ilić.

Predstavu izvode igrači Međunarodne plesne platforme Balkan Dance Project Mojca Majcen i Patricija Crnkovič iz Slovenije, Branko Mitrović iz Bosne i Hercegovine, Jakša Filipovac iz Srbije i muzičari Iztok Kocen – klavir, Uroš Bičanin – violina, Zoran Bičanin – violina, Miha Firšt – kontrabas.
Autorski tim je sastavljen od autora iz Slovenije i Srbije. Dramaturgiju potpisuje Nuša Komplet Peperko, scenografiju Matija Kovač, dok je za kostim bila zadužena kostim Aleksandra Karović, a za svetlo Aleksander Plut.

Ova predstava rađena je u okviru Balkan Dance Project-a, u koprodukciji Hiše Kulture Celje, Festivala Velenje i Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije.

Više informacija možete pronaći na sajtu Malog pozorišta Duško Radović: malopozoriste.co.rs

fotografije: Malo pozorište Duško Radović

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.