Counting Sheep – tehnološki punk kabare za mlade

Counting Sheep je plesno-tehnološka predstava za mlade koja kroz prisutnu električnu gitaru i uvijek upaljenu kameru priča priču o zaljubljenoj tinejdžerki kojoj publika i izvođači zajedno moraju pomoći kako bi, kao u videoigri, savladala prepreke i sretno stigla do cilja.

Tigar teatar najavljuje premijeru Counting Sheep – plesno-tehnološke predstave za mlade koja kroz prisutnu električnu gitaru i uvijek upaljenu kameru priča priču o zaljubljenoj tinejdžerki kojoj publika i izvođači zajedno moraju pomoći kako bi, kao u videoigri, savladala prepreke i sretno stigla do cilja. Vođena autorskim timom čiji članovi više nisu mladi, a od njihova tinejdžerstva u zbroju je prošlo jedno stoljeće, predstava dovodi u odnos dvije perspektive, dva pogleda na svijet – pogled onih koji su nekada svoj prkos pokazivali kroz punk i grunge, i pogled onih koji to danas rade kroz trap. Kroz različite sobe i pojedinačne točke, predstava koketira s realnim i virtualnim prostorom, izvođačici daje potporu, ali joj i izmiče tlo pod nogama, istovremeno se boji umjetne inteligencije, kao što vjeruje u ljudsku empatiju, a posvećena je svim tinejdžerima – uvijek buntovnim, koji ne pristaju na kompromis, tada i sada. U jeku globalne pandemije, ona se na tematskoj razini pozicionira istovremeno kao kritika suvremenosti i kao lijek protiv nje pritom se najviše oslanjajući na algoritme koji upravljaju našim snovima, maštanjima i svakodnevnim kretanjima. Naposljetku, Counting Sheep je predstava koja se razigrano nosi s prisutnošću tehnologije u društvu te poziva publiku i izvođače na društvenu odgovornost – prema predstavi i prema budućnosti.

Autorski projekt Attile Antala, Dore Kokolj, Anje Pletikosa i Lea Vukelića.

Režija i muzika: Attila Antal

Koreografija i ples: Dora Kokolj

Tekstovi i dramaturgija: Anja Pletikosa

Scenografija i animacija: Leo Vukelić

Projekt je financiralo Ministarstvo kulture i medija RH.

Ekipa predstave zahvaljuje Klubu Močvara i Pogonu – Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade na velikodušnoj potpori bez koje projekt ne bi bilo moguće ostvariti.

Ostavite komentar: