Družinski muzikal Kure?!

kure
Glasba, gledališče in ples se vračajo na veliki oder Celjskega doma!

Novoizvaljeni piščanček (Maša Tiselj) razveseli Ata Petelina (Srđan Milovanović), Mamo Kokoš (Nuška Drašček) ter celotno kurjo družino. Zvedavo Malo pišče raziskuje svoje ptičje korenine, dinozavrske prednike in pravljičnega petelinjega zmaja, medtem pa spoznava tudi manj prijetne plati življenja v Rezikinem kurniku.

K ustvarjanju družinskega muzikala Kure?! smo povabili mednarodno uveljavljene slovenske umetnice in umetnike. Zgodbo in like so navdihnile knjige svetovno znane pisateljice in ilustratorke Lile Prap, ki je tudi soavtorica besedil pesmi. Glasbo je napisal Leon Firšt, najprodornejši slovenski skladatelj mlajše generacije, scenarij pa dramaturginja Nuša Komplet Peperko.

V Hiši kulture Celje se organizacije velikih glasbeno-gledaliških produkcij lotimo, ko smo k temu poklicani – ko smo prepričani, da lahko slovenskemu kulturnemu prostoru ponudimo nekaj izjemnega. Tako smo pred desetimi leti uprizorili slovensko opero Benjamina Ipavca Teharski plemiči, pred petimi leti pa spektakularni muzikal Veronika Deseniška, ki je z osupljivo scenografijo – mogočnim grajskim obzidjem celjskega Starega gradu odetim v 3D video projekcije, pretresljivo zgodbo, vrhunsko glasbo in zvezdniško zasedbo navdušil desettisoče gledalcev po vsej Sloveniji.

Zasedba:
Nuška Drašček – mama kokoš
Srđan Milovanović – ata petelin
Maša Tiselj – malo pišče
Goro Osojnik – Rezika
Leon Firšt – kokoš pianistka
Ana Mezgec – kokoš violinistka
Žiga Vešligaj – kokoš saksofonistka
Janez Krevel – kokoš kontrabasistka
Gregor Hrovat – kokoš bobnarka

Ustvarjalci:
Andrej Jus, režiser
Aja Zupanec, koreografinja
Simon Dvoršak, glasbeni vodja
Matija Kovač, scenograf
Andrej Vrhovnik, kostumograf
David Andrej Francky, oblikovalec svetlobe
Matej Kovše, oblikovalec zvoka
Miha Firšt, producent

Produkcija: Hiša kulture Celje
Prodaja vstopnic:
www.muzikal-kure.si
www.mojekarte.si
Vsi bencinski servisi (Petrol, OMV), trafike (Delo in 3DVA) in prodajalne Big Bang.

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Ostavite komentar: