Dvije bečke premijere Sanje Tropp Frühwald i VRUM-a

VRUM, "Noću", foto: Wolfgang Pielmeier
Umjetnička organizacija VRUM u lipnju je za svoju publiku pripremila čak dvije premijere predstava u režiji i koreografiji Varaždinke Sanje Tropp Frühwald

U srijedu, 23. lipnja u sklopu međunarodnog Schäxpir festivala održat će se premijera dječje predstave Noću, dok će već 26. lipnja pozornica jednog od najvećih europskih kazališta za mladu publiku u bečkom Museum Quartieru ugostiti plesnu predstavu popraćenu live glazbenom izvedbom Lover`s Disco(urse).

Predstava Noću nastala je u koprodukciji VRUM-a, bečkog Schäxpir festivala i hrvatskog Kliker Festivala, a temelji se na motivima istoimene knjige Wolfa Erlbrucha. Autori nas vode na putovanje u noć, doba dana koje je sve samo ne jednolično i pospano, te otkrivaju što se to točno događa kada svi navodno spavaju. Predstava Noću obećava magično i uzbudljivo iskustvo za sve posjetitelje te slavi otpornost ljudskog duha u najmračnijim vremenima.

Uz premijeru, publici su na raspolaganju i dodatni termini 24. i 25. lipnja, dok će se hrvatska premijera održati u listopadu ove godine, u sklopu 6. Kliker festivala.

VRUM, "Lover`s Disco(urse)", foto: Alek Kawka
VRUM, “Lover`s Disco(urse)”, foto: Alek Kawka

Tri dana kasnije, 26. lipnja, održat će se premijera ljubavno plesne predstave Lover`s Disco(urse), nastale u koprodukciji kazališta Dschungel Wien i Kliker festivala, a sam projekt hrvatskoj je publici prezentiran u sklopu prošlogodišnjeg Klikera u Varaždinu.

VRUM, kao međunarodni kolektiv umjetnika, ovog puta okuplja međugeneracijski queer umjetnički tim sastavljen od sedam plesnih umjetnika (različitih backgrounda) i glazbenika od 16 do 60 godina, iz Austrije, Mađarske, Italije, Izraela i Tajvana. Riječ je o sedam ljubavnih aktivista koji kreću u potragu za „pravom ljubavi“ i istražuju svakodnevne, ali i emocionalno ekstremne situacije. Koliko daleko idem zbog ljubavi i usuđujem li se zbog nje riskirati sve?

Nakon premijere, slijede izvedbe 27. i 28. lipnja 2021., a zatim predstava seli u berlinsko kazalište za mlade Theater Strahl.

Umjetnička organizacija VRUM iza sebe ima više od 20 odrađenih međunarodnih koprodukcija autorskih predstava, uključujući i prijašnje suradnje s Dschungel Wien kazalištem za mlade, etabliranim kreativnim i umjetničkim centrom razmjene u kojem svoje mjesto uvijek pronađu najrazličitiji oblici izvedbe. Jedan od glavnih zajedničkih interesa je intelektualna emancipacija publike, posebno mladih, bez obzira na njihovo podrijetlo, spol i socijalnu pozadinu. Fokus je na osnaživanju mladih u pronalasku svog mjesta na ovom svijetu.

Premijere predstava, kao i sve ostale izvedbe, će se održati u skladu s preporukama epidemiologa, a sve s ciljem osiguravanja maksimalne sigurnosti svih izvođača, sudionika i posjetitelja.

Ulaznice za predstavu „Noću“ možete nabaviti na web stranici www.schaexpir.at, a za predstavu „Lover`s Disco(urse)“ na www.dschungelwien.at.

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.