INTERVJUI

Intervjui

Saša Latinović: „Uspavana lepotica“ kao podsetnik roditeljima kako da se igraju sa svojom decom

Šta raditi sa detetom kada ne može da spava? Da li to znači da dete traži roditelja više za sebe, da želi da se igra i da u toj igri aktivno učestvuje? Nova predstava za decu Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ sigurno će odgovoriti na ova i druga pitanja koja se tiču odnosa roditelja i dece. „Uspavana lepotica“ u adaptaciji i režiji Saše Latinovića, vredno se priprema za 27. i 28. jun kada će biti premijerno izvedena na Sceni „Todor Manojlović“.

Detaljnije »
Intervjui

Beskrajno je tužno kad dijete ne vjeruje da zaslužuje biti voljeno

U petak 11. veljače na Sceni Ribnjak održana je prva izvedba za građanstvo predstave ‘I Cyrano i djevojčica’ u režiji argentinskog redatelja Guillerma Balda i izvedbi Teatra Poco Loco. Predstava otvara u hrvatskom kazalištu još neotvorenu temu ljubavi između dviju djevojčica o čemu smo, i koječemu još, porazgovarali s dragom nam i predragom pokolokačicom Majom Katić.

Detaljnije »
Ana Prolić, foto: Privatni album
Intervjui

„Kazalište za djecu i mlade prečesto zaboravlja na ovo danas i ovo ovdje“

Iako je ovogodišnji Naj, naj, naj festival iza nas, odlučili smo svejedno objaviti intervju s njegovom novom izbornicom Anom Prolić. Razlog je jednostavan – ovaj razgovor je puno više od tek najave minulog festivala, on je odlična slika recentnog kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj, njegovih dobrih i loših strana, potencijalnih svjetla, ali i tama. Zato, bacite se na čitanje!

Detaljnije »
Hana Veček, foto: Nives Čičin-Šain
Intervjui

HANA VEČEK: „Srećom, djeca imaju nisku toleranciju na dosadu“

Ovogodišnji Mali Marulić za najbolji dramski tekst osvojio je topao, nježan i napet, stilski besprijekoran i trajno aktualan tekst ‘Bijelci’ s čijom smo autoricom Hanom Veček porazgovarali o cijelom nizu tema – od autentičnosti i neprihvaćanja te djece i paunova(!) preko kazališta i radio drama za djecu do sreće, slikovnica i… krimića

Detaljnije »
Sanja Vidan, Foto: Privatni album
Intervjui

SANJA VIDAN: „Lutka je moj produžetak“

Prošle godine hrvatsko je lutkarstvo potiho i vrlo diskretno proslavilo svoju prvu stotku te smo odlučili organizirati privatnu proslavu – upoznajući i slaveći one koji su ispisali važne stranice našeg lutkarstva. Prva u nizu velikih i važnih lutkarica bez kojih bi splitsko i hrvatsko lutkarstvo bilo znatno siromašnije je Sanja Vidan

Detaljnije »