Nagrada “Pavle Janković Šole” Divni Stojanov

Nagrada "Pavle Janković Šole" za 2021. godinu pripala je Divni Stojanov, dramaturškinji iz Novog Sada za tekst "Ajfelov toranj"

NOVI SAD, Srbija – Žiri u sastavu: Milanka Gvoić, Dušica Marinović i Slobodan Govorčin, pročitao je dvadeset sedam tekstova koji su stigli na konkurs monodrame za decu i odlučio da se nagrada “Pavle Janković Šole” za 2021. godinu dodeli Divni Stojanov za tekst “Ajfelov toranj”.

Diploma i novčana nagrada u iznosu od 250 evra biće dodeljene pobednici u okviru 64. junskih programa Zmajevih dečjih igara. Nagradu će u ime Radio-televizije Vojvodine uručiti Suzana Petrović saradnica u dramskom i igranom programu. Tekst monodrame biće premijerno izveden na jubilarnom 30. Festivalu monodrama za decu Zmajevih dečjih igara u okviru manifestacije decembarski Zmajdani 2021. godine.

“Svi žele da budu srećni. Za nekoga je sreća kada se smeje, za nekoga kada pada sneg, drugi voze bicikl, vole prirodu. A neki, opet, srećni su kada rade i kada nešto prave. Oni su srećni i dok o tome maštaju i dok se tome nadaju. Srećni su i dok se pentraju na vrh drveta da izvide situaciju. Nije lako popeti se visoko. Može da se padne ili da te strah uhvati.

Ali oni koji ostanu oprezni, postanu sigurni a oni koji prebrode strah, ohrabre se. Posle toga, više i ne moraju da se pentraju da bi maštali. Кoračaju ulicama hrabri i srećni. Autorka ove monodrame voli svoj posao čim ga tako dobro radi.

I mi volimo naš posao jer možemo da sarađujemo sa takvim ljudima, a i vi ćete biti srećni kada budete videli ovu pobedničku monodramu na sledećim Zmajevim igrama. Na kraju, rekao bi svako, za sreću je potrebno mnogo! Ne treba mnogo, ali treba svega po malo”, navodi se u obrazloženju žirija.

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.