Nagrade “Sigridrug” 30. Festivala monodrame za decu Zmajevih dečjih igara

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Dodeljene su nagrade 30. Festivala monodrame za decu Zmajevih dečjih igara održanog u novosadskom Pozorištu mladih 1. i 2. decembra.

30. Festival monodrame za decu Zmajevih dečjih igara održan je u novosadskom Pozorištu mladih 1. i 2. decembra.

Žiri u sastavu: Uglješa Šajtinac, pisac (predsednik) i Bojana Kovačević Petrović (profesorka hispanokulture i španskog jezika) i Mihajlo Nestorović, glumac (članovi), jednoglasno je odlučio:

Nagrada “Sigridrug” 30. Festivala monodrame za decu Zmajevih dečjih igara za najbolje umetničko ostvarenje u celini, dodeljuje se Isidori Vlček za izvedbu monodrame “Ajfelov toranj” po tekstu Divne Stojanov.


Nagrada “Sigridrug” 30. Festivala monodrame za decu Zmajevih dečjih igara za najbolji tekst, dodeljuje se Aleksandri Jovanović za monodramu “Želja”, koju je izvela Milena Božić.

Priznanja će dobitnicama biti uručena na svečanosti “Zmajev dan” 6. decembra ove godine.

Deo sadržaja dostupan je na LINKU.

Festival i prateće festivalske programe su podržali Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.