Nove predstava za tinejdžere Teatra Tirena: “MREŽA”

PREMIJERNA IZVEDBA će se održati u petak 17. studenog u 19h u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1).

U predstavi “Mreža” bavimo se različitim aspektima društvenih mreža, fenomenom koji je u potpunosti promijenio način komunikacije koja se danas znatno manje odvija uživo. 

Društvene mreže omogućile su da svatko ima platformu za izražavanje. Omogućuje se amplificiranje glasova pojedinaca, no istodobno ne postoji nikakvo reguliranje informacija koje ti glasovi plasiraju. Stvari se često uzimaju zdravo za gotovo, a kritičko mišljenje se ne razvija dovoljno. 

Pažljivo se editira što će se staviti na društvene mreže čime se stvara privid savršenog života, provučenog kroz filtere i prikazanog u najboljem svjetlu u obliku precizno probranih trenutaka. Stvaraju se nerealne slike stilova života, fizičkog izgleda i sreće kao takve. 

U predstavi se bavimo time kako uspješno “navigirati” virtualnim svijetom u kojem su mjerne jedinice broj pratitelja, broj srca ispod posta i broj pregleda.

 

Režija: Iva Olujić
Dramaturgija: Nina Horvat
Igraju: Veronika Mach i Luka Šatara
Kostimografija i scenografija: Ana Paulić
Oblikovanje zvuka: Jona Jovanović
Oblikovanje svjetla: Alen Marin
Dizajn: Ana Goja

 

UZRAST: 5. – 8. razredi osnovne te 1. i 2. razredi srednje škole

TRAJANJE: 50 minuta

 

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.