Obilježeni Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade i Svjetski dan lutkarstva u Crnoj Gori

Preko 2000 djece i mladih uživali u pozorišnim čarolijama u Podgorici.
Preko 2000 mališana prisustvovalo je proslavi Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade i Svjetskog dana lutkarstva, koje je Gradsko pozorište obilježilo Izvođenjem predstava ,,Snježna kraljica” i ,,Maca papučarica”, kao i performansom ,,Lutka i njen svijet”.
Povodom Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade izvedena je predstava ,,Snježna kraljica”, a tradicionalnu poruku, koju je uputila Su Džajls AM, predsjednica Assitej-a -Udruženja za razvoj pozorišta za djecu i mlade, pročitao je glumac Stefan Vuković.  
Svjetski dan lutkarstva obilježila su izvođenja predstave ,,Maca papučarica” i performans pod nazivom ,,Lutka i njen svijet”.  Pored izloženih lutaka sa scenografijom iz najgledanijih predstava Gradskog pozorišta Podgorica, posjetioci su se, putem edukativne radionice koju je, u Ljetnjikovcu Njegoševog parka, održao Davor Dragojević, bliže upoznali sa umjetnošću i tehnikom lutkarstva. Poruku Međunarodne lutkarske asocijacije, koju je ove godine napisala Ranjana Pandey, indijska lutkarka, pročitala je glumica Marija Đurić.
Takođe, svi mališani su imali priliku da upoznaju sa pozorišnim pravilima, kroz ilustrovano ,,Upustvo za upotrebu pozorišta”, čiji je autor glumac Dejan Đonović.

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.