Od malih nog(u) na 26. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej!

Od 2. do 6.10. održava se Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj. Osim deset predstava koje je selektorica Jelena Kovačić izabrala kao najbolja nova ostvarenja, fesitval ove godine ima lijep popratni program, i mi smo sretni što smo dio toga!

Platforma Od malih nog(u) svoje ovogodišnje festivalsko putovanje završava u Čakovcu na festivalu koji godinama posjećujemo i volimo. Tim povodom s produkcijom festivala dogovorili smo nekoliko aktivnosti kojima zaokružujemo godišnje festivale te se pripremamo za najveći događaj godine – Assitej Artistic Gathering u Srbiji!

U Čakovcu smo za djecu i odrasle pripremili nekoliko sjajnih radionica koje provode naši članovi. Mirko Radonjić u prvoj polovici tjedna održati radionicu vizualnog kazališta za djecu i studente Učiteljskog fakulteta na kojoj će se igrati s multimedijalnim mogućnostima kazališne umjetnosti i raznim idejama koje spajaju vizualne i izvedbene umjetnosti. Slična ideja stoji iza radionice glazbenih instrumenata koju vodi Peter Kus. Kus u svojim predstavama glazbu tretira gotovo kao glavni lik, a u Čakovec dovodi niz predmeta za koje uopće ne bismo znali da mogu svirati da ih Peter ne koristi u svom radu! Radionica glazbenog kazališta odvit će se krajem ovog lijepog tjedna. Naposljetku, negdje u sredini tjedna – nakon izvedbe “Drvljaka” KD Pinklec – Anja Pletikosa i Marija Backović održat će radionicu za djecu i studente Učiteljskog fakulteta. Radionica se odvija u okviru programa Rezervirano za tinejdžere! i posvećena je osnovnoj temi – što djecu starije osnovnoškolske dobi zanima u kazalištu?

Na našem Facebooku čitav tjedan moći ćete čitati OMN bilten koji će do vas širiti vijesti s festivala. Pratite nas – na kraju tjedna otvaramo “kladionicu” u kojoj predviđamo nagrađene! A već sada čestitamo svima koji sudjeluju i zahvaljujemo organizatoru!

 

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.