Opera za bebe u HNK

u tonskoj dvorani HNK u Zagrebu u subotu 22. travnja u 9.30 i 11 sati izvest će se Opera za bebe – Opera Rosa zamišljena kao zajedničko interaktivno putovanje za djecu i roditelje, u koprodukciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Muzičkog biennalea Zagreb. Postavljena kao živa instalacija, u ugodnom, sigurnom i mekanom prostoru, Opera Rosa djecu poziva na slobodno kretanje i istraživanje svijeta glazbe, zvuka i pokreta, stvorenog za njih.

Uzimajući kao okosnicu klasičnu trodijelnu strukturu, kreće se od noći, muzički i sadržajno mirne, nježne i tople, a nastavlja se s jutrom, buđenjem i rađanjem svjetla, te se završava s danom, slavljem i igrom.Koristit će se bebama dobro poznata rutina dana, kako bi ih se uvelo u jedan novi svijet.Četiri izvođačice, svaka kroz svoj medij (glas, pokret, instrument) vode publiku na putovanje od sna do igre, od tamnog do svijetlog, od apstraktnog do konkretnog, od glasa do riječi.Ovakvim pristupom, djecu upoznajemo s novim, njima bliskim, svijetom umjetnosti, otvarajući im istovremeno taj svijet kao prostor igre i interakcije, kao prostor slobode i istraživanja svim osjetilima.

 Muzički biennale Zagreb ponovno stvara program za djecu i mlade – Muzički biennale za VELIKE malene.

 Autorice koncepta: Ivana Đula, Selena Gazda, Tena Novak Vincek, Lucija Stanojević, Irma Unušić

 

Tena Novak Vincek, glazbaIvana Đula, dramaturgijaSelena Gazda, kostimografija, scenografija

Irma Unušić, koreografija

 

Izvođačice:

Ivana Lazar / Mima Karaula,  sopranLucija Stanojević, violina i ostali instrumentiTena Novak Vincek, violina i ostali instrumenti

Irma Unušić, plesna izvedba

Ostavite komentar: