OTVOREN KONKURS 29. MEĐUNARODNOG FESTIVALA POZORIŠTA ZA DECU SUBOTICA

Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici objavljuje konkurs za učešće u takmičarskom programu 29. Festivala, koji će se održati od 18. do 23. septembra 2022. godine.
29. MEĐUNARODNI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DECU SUBOTICA Subotica, 18 – 23. septembra 2022.

Pozivaju se sva profesionalna pozorišta lutaka i pozorišta za decu, kao i sva druga profesionalna pozorišta koja na svom repertoaru imaju predstave za decu, da svoje prijave pošalju na adresu direkcije Festivala:

Otvoreni univerzitet Subotica
Međunarodni festival pozorišta za decu
Trg cara Jovana Nenada 15
24000 Subotica
Srbija
odnosno: lutfestsubotica@gmail.com ,

najkasnije do 31.03.2022. godine.
Neblagovremene prijave neće se razmatrati. *

Na Festivalu su zastupljeni svi vidovi pozorišnog stvaralaštva za decu, s tim što se prednost prilikom selekcije daje lutkarskom pozorišnom izrazu.

Način prijavljivanja:

Svi koji apliciraju za zvaničnu konkurenciju u obavezi su da pored popunjenog formulara za prijavu (formular se može preuzeti preko linka na dnu ove stranice) prilože:

1. kompletan snimak predstave (DVD ili kao link za preuzimanje i/ili gledanje)*
2. pet (5) fotografija predstave (13×18 cm, 300 dpi, quality 3 / tj. oko 1500 x 2100 piksela)
3. kratak sadržaj predstave (do 900 znakova)
4. puna imena članova kreativnog i tehničkog tima
5. kratak tekst o pozorištu ili biografiju (do 900 znakova)
6. logo pozorišta

* Kompletan snimak predstave možete poslati običnom poštom na adresu Otvorenog univerziteta Subotica (tj. direkcije Festivala) koja je navedena gore ili preko interneta (kao link za preuzimanje** i/ili gledanje). Preostali materijal možete poslati putem elektronske pošte na: lutfestsubotica@gmail.com.

** Napomena: U slučaju kada je vremenski period za preuzimanje fajlova ograničen (npr. slanje preko WeTransfer-a ili slične platforme, za korisnike besplatne usluge), može se desiti da zbog velikog broja prijava, vremena potrebnog za preuzimanje (download) i usled drugih okolnosti nećemo uspeti da preuzmemo fajl do navedenog roka te će biti potrebno da ga pošaljete ponovo.

Bez navedenih elemenata prijava se neće smatrati valjanom i potpunom. Oni su potrebni radi selekcije (snimak – u slučaju kada ne postoji mogućnost da se predstava vidi uživo) i zbog izrade kataloga Festivala. Priloženi materijali ostaju u arhivi Festivala.

Selekcija:

Osnovni kriterijum za selekciju predstava je njihov umetnički kvalitet. O kvalitetu predstava koje konkurišu za zvaničnu selekciju odlučuje selektor Festivala (prof.dr Zoran Đerić).

Rezultati selekcije biće objavljeni na sajtu Festivala najkasnije do 31.05.2022.

Zbog velikog broja prijavljenih, pojedinačna obaveštenja slaće se samo onim pozorištima / učesnicima čija predstava bude odabrana za izvođenje u okviru takmičarskog programa.

Nagrade:

Međunarodni festival pozorišta za decu dodeljuje sledeće nagrade za predstave u zvaničnoj selekciji:

1. Grand Prix za najbolju predstavu u celini;
2. Nagradu za najbolju režiju;
3. Nagradu za najbolju scenografiju;
4. Nagradu za najbolju originalnu muziku;
5. Nagradu za najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka;
6. Nagrade za glumačko majstorstvo (5 ravnopravnih nagrada).

O nagradama odlučuje petočlani međunarodni žiri koji se bira iz redova svetski afirmisanih pozorišnih umetnika i teatrologa.

Uslovi učešća:

Prema propozicijama Festivala, troškove puta do Subotice i nazad učesnici snose sami, dok organizator Festivala pokriva troškove lokalnog transporta, obezbeđuje smeštaj (hotel, pun pansion), tehničku podršku kao i akreditacije za sva Festivalska dešavanja.

* * *

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite direkciji Festivala na e-mail: lutfestsubotica@gmail.com .

* * *

Prijavni list možete preuzeti ovde: PRIJAVNI LIST 2022 doc

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.