Plavo sunce na žutom nebu

Centar za kulturu Čakovec / subota 15. svibnja 2021. u 16:00 sati / premijera

Plavo sunce na žutom nebu donosi nam neobičnu priču o onima koji su imali samo 3 različite boje, a onda su odlučili krenuti na avanturu i pronaći ostale. Među ribama, u pjevu ptica, zakopane u vrućem pijesku i skrivene u astronautskim odijelima. Oni su trebali ostale boje. Svaku za točno određenu stvar. Narančastu za naranču. Ali, nisu znali nešto jako, jako važno.

Kroz neobičan i inovativan pristup, vrlo apstraktno i uz minimalno tekstualno sugeriranje, ova predstava bavi se pitanjem mašte i naše hrabrosti da preskočimo neke ustaljene obrasce gledanja na svijet. Apstraktna forma predstave temeljena na crtežima, zvukovima, bojama, glazbi i pokretu nastupa vrlo mistično, otvarajući nam neki novi prostor promišljanja o kazalištu koje nije nužno temeljeno na izgovaranju teksta.

Tko su oni i hoće li pronaći ostale boje? Ili će se opeći na vrućem pijesku i odustati? I što je to jako, jako važno što nisu znali?

Glumačka igra troje glumaca vodi nas u potpuno novi, mistični svijet mašte, pokretom nam otkrivajući slojeve predstave koja baš poput mašte- u interpretaciji nema granica.

Ivona Marciuš

Dob: 4+

Trajanje: 40 min

________________________________________________________

Redatelj: Romano Bogdan

Tekst i dramaturgija: Ivona Marciuš

Koreografija: Virna Hošnjak

Likovno oblikovanje: Nenad Kern

Glazba: Bojan Miljančić

Igraju: Bruno Kontrec, Karolina Horvat, Mario Jakšić

Glas u offu: Davor Dokleja

Ostavite komentar: