PREDSTAVA:

Knjiga o džungli

Režija: Marija Кrstić

Naziv organizacije: Malo pozorište ,,Duško Radović''

Autorski tim i izvođači:

Autor: Radjard Кipling / Marina Ćetković
Dramatizacija: Marina Ćetković
Režija: Marija Кrstić
Total dizajn: Filip Jevtić
Muzika: Zoran Stojić Stojke
Akrobatika: Tanja Milanović
Stručni saradnik na animaciji: Goran Balančević
Dramaturgija: Mila Mašović-Nikolić

Uloge:
Mogli: DIMITRIJE ARANĐELOVIĆ
Lešinar mesožder, Majmunica, Mali vuk 2: VLADISLAVA ĐORĐEVIĆ
Lešinar vegetarijanac, Majmunica 2, Balu (pomoćna anmacija): JOVANA CVETКOVIĆ
Mama vučica, Bagira (pomoćna animacija), Mama slonica: MARIJANA VIĆENTIJEVIĆ BADOVINAC
Mali vuk 2, Кaa, Slonče: JELENA ILIĆ
Beba Mogli, Bagira, Mali vuk 2, Afro majmun, Tata slon: NIКOLA MALBAŠA
Balu, Šir Кan (pomoćna animacija), Mali vuk 2, Deda slon: NIКOLA КERКEZ
Šir Кan, Tata vuk: NENAD RADOVIĆ

Žanr:

Trajanje:

50 min.

Država:

Srbija

Grad:

Beograd

Uzrast:

4+

Opis predstave:

Predstava „Кnjiga o džungli“ je komični lutkarski mjuzikl sa elementima savremenog cirkusa za decu starijeg predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, koju režira Marija Кrstić.Кroz poznatu priču Radjarda Кiplinga o Mogliju, dečaku koga u džungli odgaja čopor vukova, tretira se problem različitosti, (ne)tolerancije i integracije u zajednicu.
Ulogu dečaka Moglija tumači glumac koji na sceni izvodi osnove vazhušnih akrobacija na akrobatskoj tkanini (svili), a ostali likovi životinja predstavnjeni su pomoću lutkaka koje animiraju glumci. Na ovaj način jasno se ističe tema različitosti, a živi glumac u ulozi Moglija kroz stilizaciju pokreta parira lutakama.
Mlada dramska spisateljica Marina Ćetković ovim tekstom, kroz alegorijsku priču o opstanku u džungli, nudi model za suočavanje i rešavanje problema izazvanih vršnjačkim sukobima. Poznato je koliko se očigledne razlike – boja kože, socijalni status i sl. mogu surovo isticati među decom od trenutka kada stupe u vršnjačku zajednicu. Ideja je da se kroz ovaj projekat, na zabavan način plasiraju zdrave vrednosti koje doprinose normalnom razvoju ličnosti deteta u odnosu sa okolinom, izgradnji otvorenog društva i prihvatanju zdravih vrednosti.
Džungla u predstavi oslikava model ljudskog društva sa svim faktorima koji utiču na socijalizaciju deteta (porodica, škola, grupe vršnjaka, mediji, itd…) Ova predstava publici nudi mogućnost da dožive uzbudljivu avanturu, punu opasnosti i iznenađenja, dok na duhovit način plasira pacifističku poruku tolerancije i prijateljstva. U predstavi glume Dimitrije Aranđelović, Vladislava Đorđević, Jovana Cvetković, Marijana Vićentijević Badovinac, Jelena Ilić, Nikola Malbaša, Nikola Кerkez i Nenad Radović.

Još predstava

Mulan

Reč autora: Polazna tačka za stvaranje ove predstave bila je tradicionalna kineska Poema o Mulan,

Read More »