Premijera omiljenog dječjeg klasika „Hajdi“

Pozorište Boško Buha, "Hajdi", foto: Promo
U subotu 19. juna u 21 časova održat će se u beogradskom Pozorištu Boško Buha premijera predstave „Hajdi“ Milene Depolo, nastale po motivima Jihane Špiri te u režiji Đurđe Tešić

Mnogi ljudi će, kao odgovor na pitanje koja im je omiljena knjiga iz detinjstva, odgovoriti da je to Hajdi Johane Špiri. I tako je već blizu 150 godina. Johana Špiri je napisala svoje najpoznatije delo 1881., za vreme francusko-pruskog rata da bi zabavila i utešila ranjenike i izbeglice u tim teškim vremenima. Čim se pojavila, priča o Hajdi je svojom svežinom i ljupkošću unela nešto novo u književnost za decu – vitalnost, životni elan, inspiraciju i osećaj slobode u kome se svako dete vrlo rado prepoznaje.

U današnjim vremenima, kada nam je naša planeta na najsuroviji način poručila da moramo da zastanemo i pogledamo se oči, kada su materijalistički pristup životu i otuđenost od prirode postali preovlađujući okvir u kome deca odrastaju, ova priča je posebno aktuelna i potrebna mladom gledaocu.

Postoji mnogo filmskih, pozorišnih, televizijskih, pa čak i operskih adaptacija ovog romana, ali nijedna u Srbiji. Zato Pozorište „Boško Buha“ želi da da svoj doprinos tom nizu, pogotovo s obzirom da je reč o velikom klasiku za decu, pa nema sumnje da ova priča pripada glavnoj repertoarskoj liniji Pozorišta, i čak je vrlo neobično da do sada nije postavljena.

Premijera za decu održat će se 19. juna u 12 časova, premijera 20. juna u 20 časova, a prva repriza 26. juna u 12 časova.Karte možete kupiti na biletarnici Pozorišta, ili online – putem sajta http://buha.rs/

U nastavku pogledajte autorsku i glumačku ekipu predstave:
REDITELJ Đurđa Tešić
SCENOGRAF Isidora Spasić
КOSTIMOGRAF Zora Mojsilović
КOMPOZITOR Vladimir Pejković
SCENSКI POКRET Damjan Кecojević
INSPICIJENT Slobodan Popović
SUFLER Miljan Miljanović
ORGANIZATOR Tanja Perović
ASISTENT ORGANIZATORA Gala Dimović

Lica:
HAJDI Mia Jovanović
PRIPOVEDAČ 1 Кatarina Gojković
PRIPOVEDAČ 2 Branislav Platiša
PRIPOVEDAČ 3 Jelena Trkulja
PRIPOVEDAČ 4 Nemanja Oliverić
PRIPOVEDAČ 5 Uroš Jovčić
PRIPOVEDAČ 6 Milica Sužnjević

Ostavite komentar: