Premijera predstave ,,Sjeverni čvor”

‘Sjeverni čvor’ predstava je o zajedništvu, prijateljstvu i zaljubljivanju u svijetu u kojem vrijede neka druga pravila. A kada jednom u taj svijet stigne Dan i mjesec uđe u sjeverni čvor, stvari više nisu kakve su bile.

Nova premijera Kazališne družine Pinklec – ✨SJEVERNI ČVOR✨ izvedena je u sredu, 16.2. 2022. u 20h u Centru za kulturu Čakovec!

Zamislite svijet koji je baš poput našeg, ali je nekoliko postotaka drugačiji, nagnutiji, pomaknutiji. U njemu ptice lete, a ribe plivaju, ali leptirići u trbuhu malo jače mašu krilima, krijesnice se trude još više svijetliti, a djeca su glavna i uvijek u pravu. Kada takav svijet uđe u sjeverni čvor: 1. naše male, nevidljive stanice počnu se kretati u smjerovima u kojima se dotada nisu kretale; 2. naše se tijelo ponaša nepredvidivo, i ako nismo imali prijašnjih iskustava, može nas izbaciti u neke nove, posebno uzbudljive predjele; 3. šta da vam kažem! Uhvati nas luna, postanemo čuk-čuk, poco loco.

Autorski tim, između ostalog, čine i dve od osnivačica naše platforme, Anja Pletikosa, koja je na ovom projektu autorica teksta i dramaturginja, kao i Morana Dolenc, rediteljka koja ujedno potpisuje i scenografiju.

Autorski tim:
Redateljica: Morana Dolenc
Autorica teksta i dramaturginja: Anja Pletikosa
Kostimografkinja: Hana Letica
Kompozitor: Mark Mrakovčić
Oblikovanje svjetla: Neven Taradi
Scenografija: Morana Dolenc

U predstavi igraju:
Mario Jakšić / Pero Pjesnik, Gogo Glumac
Bruno Kontrec / Dan
Sara Ipša / Marta, Zorica, Lovro na Federe
Davor Dokleja / Roki
Ansambl / Vatroslav

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.