Nova predstava na repertoaru Pozorišta za decu Kragujevac

Predstava "Vetar" rediteljke Anđelke Nikolić premijerno je izvedena 15. septembra u Pozorištu za decu Kragujevac.

Pozorište za decu u Kragujevcu otvorilo je sezonu prvom premijerom u kojoj  igraju: Dubravka Brkić, Milica Redžić Vulević i Petar Lukić i time obogatilo repertoar namenjen najmlađima.

Scenografiju i kostim predstave „Vetar” potpisuje Ana Kolbjanova, muziku Lazar Novkov, scenski pokret Isidora Stanišić, izradu kostima Jelena Pavlović, dizajn svetla Radomir Stamenković, grafičko obrazovanje rekvizita Lazar Stanojević.

Prva repriza predstave zakazana je za 25. septembar. Namenjena je deci od tri i više godina.

REDITELJSКA UPUTSTVA ZA NASTAVAК PREDSTAVE O VETRU:

Reši zagonetku: „Ja izađoh na srebrno gumno i udarih u zlatne svirale; svak me ču, a niko ne vide.“ Da li su ti neke reči nepoznate? Upitaj svoje roditelje, ako ni oni ne znaju – upitajte zajedno njihove roditelje.

Кako izgleda drvo kada duva vetar, a kako kada ga nema? Pokaži svojim telom.

Izađi iz pozorišta. Zatvori oči i oseti vetar na svom obrazu. Šta misliš, koliko dece na svetu u ovom trenutku oseća kako im taj isti vetar miluje obraz? Pošalji po vetru neku lepu misao drugom detetu (možda je to neka tvoja drugarica ili drug koji živi u drugom gradu ili zemlji).

Zapitaj se: da li postoje još neke važne stvari ili pojave koje ne možemo lako da vidimo – ali ih osećamo? Ovo ne moraš da nam kažeš, važno je samo da znaš.

 

Ostavite komentar: