Renata Carola Gatica – predvodnica promjena u kazalištu za djecu i mlade

"Superjunaci", foto: Teatar Poco Loco i KD Pinklec
U ponedjeljak 23. 5. u 18 sati Igor Tretinjak će u Zagrebačkom plesnom centru održati predavanje o predstavama za djecu i mlade redateljice Renate Carole Gatice i njenim utjecajem na današnje kazalište za djecu i mlade u Hrvatskoj

Posljednjih desetak godina, koliko je prisutna u kazalištu za djecu i mlade u Hrvatskoj, Renata Carola Gatica se svojim redateljskim rukopisom i repertoarnim konceptom nametnula kao predvodnica poetskih i organizacijskih promjena. Redateljičinu ideju vodilju krajnje pojednostavljeno možemo definirati kao pažljivo i promišljeno osluškivanje ciljanih publika, a način na koji je pretače na scenu analizirat će teatrolog i kazališni kritičar Igor Tretinjak u svom predavanju.

U analizi Gaticine poetike naglasak će staviti na specifičnost koncepta i izraza Teatra Poco Loco kao svojevrsnog junaka suvremene nezavisne scene te na redateljski rukopis u predstavama za djecu i mlade koje je režirala u institucionalnim i izvaninstitucionalnim kazalištima diljem Hrvatske.

Predavanje o Renati Caroli Gatici zatvara ovosezonski serijal predavanja Homo theatralis u organizaciji Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa te će se održati uživo u Zagrebačkom plesnom centru u ponedjeljak 23. svibnja u 18 sati s mogućnošću praćenja preko Zoom platforme.

https://us02web.zoom.us/j/87080003806?pwd=RG9vT0Z0dXZPakQ1T2VYOEJ4U0N6QT09
Meeting ID: 870 8000 3806
Passcode: 385304

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.