Vesti

Vesti

HRESTAČ

V Mini teatru najavljamo premiero nove lutkovne predstave HRESTAČ, po znameniti pripovedki in baletu Hrestač in Mišji kralj. Režiser in avtor dramatizacije: Aleksander Januškévič

Detaljnije »
Vesti

Predstave Balada o Crvenom, Zelenom i jednoj zebri & Saobraćajnu ljubavnu priču-Saobraćajko

Savet za bezbednost saobraćaja grada Subotice, u saradnji sa Dečjiem pozorištem, pripremio je dve predstave “Balada o Crvenom, Zelenom i jednoj zebri” i “Saobraćajnu ljubavnu priču-Saobraćajko”. Zanimljivi pozorišni komadi koji će premijerno biti izvedeni u ponedeljak 22. novembra u 10 i 11.30 časova na sceni Dečjeg pozorišta i imaju za cilj edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju.

Detaljnije »
Vesti

DRUGAJANJE 2021

Bunker že od leta 2002 v Mariboru organizira festival Drugajanje. Začeli smo na iniciativo ravnatelja II. gimnazije Maribor Ivana Lorenčiča in skupaj razvili dolgotrajno partnerstvo med Bunkerjem in II. gimnazijo in obenem med Mariborom in Ljubljano. Drugajanje je koncentriran kratek festival sodobne umetnosti, ki večinoma poteka v gledališču II. gimnazije, v Amfiteatru, programski fokus vsa leta ostajata sodobno gledališče in ples. Festival smo začeli z željo, da mlade seznanimo s sodobno uprizoritveno umetnostjo in da predstave, ki redko zapustijo Ljubljano (tudi če gostujejo po vsem svetu, po Sloveniji redko), pripeljemo v Maribor. Prepričani smo, da so za srednješolce primerne vse sodobne predstave, ki so kvalitetne, le predstaviti jim jih je treba na pravi način: ponuditi uvod in kontekst. Zato že vsa leta ne programiramo mladinskih predstav, ampak najbolj kvalitetne presežke uprizoritvene sezone.

V zadnji letih se je Drugajanje razvilo in gosti vedno več mednarodnega programa, obenem pa se vedno bolj orientiramo v procesno delo: ne le predstavljanje umetniških del, ampak vključevanje mladih v delo z umetniki in v procese, ki trajno spreminjajo socialno krajino njihovega bivanjskega okolja.

Detaljnije »
Vesti

NAMIG ZA GIB

V torek, 23. novembra bo ob 11. uri v Šalamunovi knjižnici JSKD, bo potekala predstavitev plesnega priročnika NAMIG ZA GIB.

Detaljnije »
Vesti

Zlatno srce Nikolino

U sklopu manifestacije “NOĆ KAZALIŠTA” 20. studenog 2021.u 19:00 sati u Kazalištu lutaka Zadar pogledajte premijeru predstave “ZLATNO SRCE NIKOLINO”.

Detaljnije »