Vesti

Treći Angažman fest, foto: Facebook
Vesti

Otvoren konkurs za Treći Angažman fest

Od 1. jula do 1 oktobra 2021. godine bit će otvoren konkurs za prijavu predstava u zvanični takmičarski program za Treći Angažman Fest koji će biti održan u periodu od 5. do 7. decembra 2021. godine u Domu omladine Beograda

Detaljnije »
Vesti

(NE) PRIČAJ MI BAJKE

Ne pričaj mi bajke je rečenica odraslog svijeta, koji je zaboravio da su bajke najrealnije i najsurovije priče koje nas kao dijete pripremaju za život.

Detaljnije »
Buga Marija Šimić, foto: Barbara Repe
Intervjui

BUGA MARIJA ŠIMIĆ: „U kazalištu želim sve i idem prema svemu“

Covid-godina bila je izazov za sve, ponajviše za kazališta za djecu i mlade. U tom izazovu jedni su se povukli, drugi prepustili prilikama, a oni treći, hrabri malobrojnici, bacili su se u kreativan koštac sa situacijom i – pobijedili. Jedna od tih pobjednica je Buga Marija Šimić, izvođačica nevjerojatne kreativne energije koja je, uz sve, nedavno ušla u Upravno odbor Hrvatskog centra Assitej. Već iz ovog uvodnog opisa jasno je da vas u nastavku očekuje izuzetno bogat, kreativan i zanimljiv razgovor. Stoga, prepustite se i uživajte!

Detaljnije »
Uncategorized

Dragoslav Todorović – Šilja reditelj, glumac, pedagog 1948-2021

Odlaskom Dragoslava Todorovića Šilje naša umetnička scena za decu i mlade gubi dragocenog pozorišnog i lutkarskog reditelja, pedagoga, strasnog borca za mesto i vidljivost lutkarske umetnosti na ovim prostorima. Hvala za mnoge divne predstave koje je stvarao i radosti koje je njima donosio deci, svu podršku i prenos različitih iskustava i znanja kojima je osnaživao i bodrio svoje studente i mlade kolege, i večna slava.

Detaljnije »