Vratilo se Vukovarsko lutkarsko proljeće!

Dvadeset i sedmo izdanje Lutkarskog proljeća i veliki povratak kazalištu uživo ovaj se tjedan u Vukovarsko-srijemskoj županiji!

U ponedjeljak 25. travnja Vukovarsko lutkarsko proljeće vratilo se u županiju i to u kazališta, knjižnice gradova Vinkovaca, Vukovara, Županje, Otoka i Iloka, u općina Andrijaševci, Babina Greda, Bošnjaci, Bogdanovci, Cerna, Drenovci, Gradište, Ivankovo, Jarmina, Gunja, Lovas, Stari Mikanovci, Stari Jankovci, Nuštar, Nijemci, Privlaka, Tovarnik, Tompojevci, Vođinci, Vrbanja, Tordinci, Berak, te u BiH u Orašju i Odžaku. Program možete naći na stranicama umjetničke organizacije Asser Savus.

Na otvorenju Lutkarskog proljeća u prostoru Gradskog muzeja Vukovar održana je svečanost dodjele nagrada za životno djelo na području lutkarske umjetnosti za 2022. god. Dobitnici povelje „Zvonko Festini“ su 𝐀𝐫𝐞𝐭𝐚 Ć𝐮𝐫𝐤𝐨𝐯𝐢ć (za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva) i 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐨 𝐁𝐨𝐠𝐝𝐚𝐧 (za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva).

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.