VRUM-u i Kliker festivalu dvije nominacije za austrijsku Stellu

Dvije predstave umjetničke organizacije VRUM, nastale u koprodukciji varaždinskog Kliker festivala, proteklog su tjedna osvojile nominacije austrijskog ASSITEJ-a za nagradu Stella, koja se dodjeljuje najboljim profesionalnim produkcijama za djecu i mlade u Austriji.

Riječ je o predstavi „Lover’s disco(urse)“, čiji koncept i koreografiju potpisuje Varaždinka Sanja Tropp Frühwald, a koja je osvojila nominaciju u kategoriji Najbolja predstava godine za mlade te o dječjoj predstavi „Noću“, koja je nominirana u kategoriji Vizualno izvanredna izvedba / scena.

Izuzetno smo zahvalni ASSITEJ-u na nominacijama, ali i svim ljudima koji su uključeni u priču oko samih predstava, na pozornici i iza nje te naravno našoj publici koja nas podržava i inspirira”,
istakla je Tropp Frühwald i dodala kako joj je osobito drago što se prepoznaje kvaliteta Kliker festivalske produkcije i što postoje prilike za izvedbe na europskim pozornicama.
Dodjela nagrada Stella se održava od 2007. godine, a zamišljena je kao važan poticaj koji jednom godišnje skreće pozornost na raznolikost i kvalitetu austrijske kazališne i plesne scene za mladu publiku. Ovogodišnja dodjela nagrada održati će se u listopadu u bečkom kazalištu Burgtheater.
Inače, predstava „Noću“ je u sklopu Kliker festivala odigrana u varaždinskom HNK u listopadu prošle godine, dok će „Lover’s disco(urse)“ domaća publika imati prilike pogledati 06. svibnja ove godine u zagrebačkom ZKM-u, u sklopu Queer sezone i obilježavanja 20. godišnjice Queer festivala.

Predstava „Lover’s disco(urse)“ okuplja međugeneracijski queer umjetnički tim sastavljen od čak 7 vrhunskih plesnih umjetnika od 16 do 60 godina, iz Austrije, Mađarske, Italije, Izraela i Tajvana. Riječ je ljubavnim aktivistima koji kreću u potragu za “pravom” ljubavi te istražuju svakodnevne, ali i emocionalno ekstremne situacije, pozivajući publiku na proslavu ljubavi, različitosti i iznad svega slobode da volimo koga i kako želimo.

Ostavite komentar: