7. Festival „Nedelja pozorišta” u Sonti

U Domu kulture Sonta (Srbija) od 7. do 12. juna biće održan 7. Festival „Nedelja pozorišta” i predstaviće dečije i omladinsko dramsko stvaralaštvo.

U Domu kulture Sonta (Srbija) od 7. do 12. juna biće održan 7. Festival „Nedelja pozorišta” i predstaviće dečije i omladinsko dramsko stvaralaštvo. Predstave će biti igrane svake večeri, s početkom u 20 časova. Festival kao i svake godine realizuje Centar za kulturu i obrazovanje Sonta. U ponedeljak na otvaranju festivala nastupaće Viva dance Academy iz Novog Sada sa mjuziklom „Ja sam Mileva Marić Ajnštajn”.

Program

Ponedeljak, 7. jun

20h – „Ja sam Mileva Marić Ajnštajn”, Viva dance academy, Novi Sad

(otvaranje festivala)

Utorak, 8. jun

20h – „Kebab”, Slovačko vojvođansko pozorište, Bački Petrovac

Sreda, 9. jun

11h – „Kako je pobeđen strašni razbojnik Balačko”, Trsteničko pozorište

20h – „Prožimanje”, Homo ludens, Novi Sad (plesni performans)

„Reč muzika skeč”, Kolažni trio iz Apatina (muzičko-scenski performans)

Četvrtak, 10. jun

11h – „Ono kao crvenkapa”, Dramski studio CEKOS-a

Radionica glume za decu

20h – „Okovane”, Tite, Novi Sad

Petak, 11. jun

20h – „Ako priđeš bliže”, Dramski studio CEKOS-a

Subota, 12. jun

20h – „Ne igraj na Engleze,” Teatar 46/13, Sombor

 

Svi događaji održavaju se u sonćanskom Domu kulture. Cena ulaznice je 150 dinara, a paket od osam karata može se kupiti po ceni od 500 dinara.

Rad CEKOS-a je institucionalno podržan i od strane Vlade Švajcarske kroz projekat Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT, koji sprovode HelvetasSwissIntercooperation i Građanske inicijative. Pored njih festival kao i svake godine podržava veliki broj drugih donatora i lokalnih institucija, a pored Opštine Apatin, Kulturnog centra i Mesne zajednice Sonta, ove godine festival je podržao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Ostavite komentar: