Vesti

Vesti

U Subotici najbolja “Uspavana lepotica” DRAK Teatra iz Češke

Dodelom nagrada zatvoren je 28. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici. U trajanju od 19. do 24. septembra mogli smo da pogledamo 10 predstava za decu iz celog sveta i pregršt pratećeg programa. Sa festivala nas je svojim kritikama o predstavama obaveštavala naša Divna Stojanov, a ovako je odlučio Stručni i Mladi žiri.

Detaljnije »
Vesti

Preminuo glumac Nenad Nenadović

Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac Nenad Nenadović preminuo u 57. godini, potvrđeno je Tanjugu kako prenosi RTS. Ostaće upamćen po ulogama u filmu „Boško Buha“, serijama „Vaga za tačno merenje“, „Priče iz majstorske radionice“, „Bela lađa“.

Detaljnije »
Vesti

Zagrljaj vredniji od suhog zlata

Gradsko kazalište lutaka Rijeka najavljuje premijeru predstave Tamare Kučinović »Srce veće od mene samog« koja će biti  izvedena 24. rujna u 17.30 sati. Kako piše u najavi predstave, zagrljaj je u vrijeme pandemije postao vrjedniji od suhog zlata.

Detaljnije »
Vesti

Bogat program ovogodišnjeg izdanja BITEF POLIFONIJE “Igra za život”

U okviru 54/55. Bitefa NA IVICI BUDUĆNOSTI od 20. do 24. septembra u Beogradu realizovaće se 21/22. Bitef polifonija pod sloganom “Igra za život”. Program će biti posebno obeležen traganjem za polifonim konceptima participacije, kako pozorišta mladih tako i pozorišta za decu i mlade, koji svoje predstave obogaćuju upravo takvim procesima i projektima.

Detaljnije »
Vesti

POČINJE 22. LUT FEST

Pod sloganom “Novi izazovi luktarstvu” u Istočnom Sarajevu i na Palama od 20. do 24. septembra biće održan 22. Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu.

Detaljnije »
Vesti

Zaključil se je 11. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije

S slovesno podelitvijo nagrad se je v Veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor zaključil 11. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije. To je nacionalni bienalni festival, ki v svoj program uvršča najboljše slovenske lutkovne predstave preteklih dveh sezon, tokrat po izboru selektorja Roka Bozovičarja. Najboljša lutkovna predstava zadnjih dveh sezon je predstava Biti Don Kihot, ki je nastala v koprodukciji KD Matita in MCLU Koper.

Detaljnije »
"Beskrilci u oblacima!, foto: Promo
Vesti

Na tronu Dadači, Puljani i Donatolinci

U konkurenciji od osam predstava 23. susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej, sve redom svojevrsnih junakinja, kvalitetom su se izdvojile tri predstave… U nastavku pročitajte tko je i zašto osvojio nagradu

Detaljnije »