Vesti

Vesti

Dani Dragana Radulovića

“Ova dvodnevna manifestacija ima za cilj da ukaže na značaj književnosti za djecu i omladinu i da kroz sadržajan i brižljivo koncipiran program afirmiše rad stvaralaca za djecu i dječijeg stvaralaštva, a Podgoricu dodatno promoviše kao grad koji snažno podstiče umjetnost i stvara prepoznatljive kulturne sadržaje”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Detaljnije »
Vesti

Pozorište mladih nastavlja uspešan niz

Dve nove premijere u pozorištu mladih!
,,Potraga za plavim zecom”, po motivima pesme Duška Radovića u režiji Emilije Mrdaković najavljena je za 28. april 2021.
,,Devojčica sa šibicama” u režiji Sonje Petrović najavljena je za 16. maj 2021.

Detaljnije »
Vesti

Counting Sheep – tehnološki punk kabare za mlade

Counting Sheep je plesno-tehnološka predstava za mlade koja kroz prisutnu električnu gitaru i uvijek upaljenu kameru priča priču o zaljubljenoj tinejdžerki kojoj publika i izvođači zajedno moraju pomoći kako bi, kao u videoigri, savladala prepreke i sretno stigla do cilja.

Detaljnije »
Vesti

Festival PIR 2 završen

Pobjednik drugog izdanja PIR 2 festivala je predstava “Debela” (14+), Pozorišta mladih Novi Sad, sa 612 lajkova i 3562 pregleda pobjednik je drugog izdanja Prvog internet regionalnog festivala teatra za djecu PIR 2.

Detaljnije »
Vesti

“Najljepši posao na svijetu” – predstava o kazalištu

U mraku gledališta imate osjećaj kao da ste kroz ključanicu zavirili u nečiji stan, i tad se događa kazališna čarolija –  sjedeći u mraku gledališta, zaboravite da ste u kazalištu. Ono što se događa na pozornici postaje stvarnost. Ipak, jeste li se ikad zapitali:
Što je sve potrebno da nastane jedna kazališna predstava? 

Detaljnije »
Vesti

51. Susreti pozorišta lutaka Srbije

51. Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, održaće se od 20.4. do 28.4.2021. godine. Sve predstave biće emitovane onlajn na zvaničnom jutjub kanalu Susreti Pozorišta, svakoga dana sa početkom u 19 časova.

Detaljnije »