Vesti

Premijera predstave Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari

PREDSTAVA ZA DJECU KOJA SU SE PRESTALA IGRATI I ZA RODITELJE KOJI SU IZGUBILI MAŠTU.
Ova predstava predstavlja prvu u nizu inicijativa platforme Od malih nogu koja promoviše intersektorsku saradnju unutar pozorišta za djecu i mlade u regiji.
U saradnji sa Gradskim kazalištem Žar ptica iz Zagreba evo nas u susret premijeri predstave koja je nastala po pobjedničkom tekstu konkursa za najbolji regionalni tekst za djecu i mlade koji je platforma Od malih nogu organizovala 2022. godine.

Detaljnije »
Vesti

Opera za bebe u HNK

u tonskoj dvorani HNK u Zagrebu u subotu 22. travnja u 9.30 i 11 sati izvest će se Opera za bebe – Opera Rosa zamišljena kao zajedničko interaktivno putovanje za djecu i roditelje, u koprodukciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Muzičkog biennalea Zagreb.
Postavljena kao živa instalacija, u ugodnom, sigurnom i mekanom prostoru, Opera Rosa djecu poziva na slobodno kretanje i istraživanje svijeta glazbe, zvuka i pokreta, stvorenog za njih.

Detaljnije »
Vesti

BOBRI STIGLI DO CILJA

BOBRI, 15. ljubljanski festival kulturno-umjetničkog uzgoja od 25. marta do 15. aprila 2023. ujepšavao živote djece u Ljubljani.

Detaljnije »
Vesti

DANUBIA EUROPEAN TOUR

Izuzetno zanimljivo teatarsko iskustvo širom Evrope. Tri grada, sedam predstava i četiri radionice tokom aprila mjeseca u Srbiji i Mađarskoj.

Detaljnije »
Vesti

Osvrt na Lutkokaz

Lutkokaz je nadrastao sam sebe i postavlja se pitanje što dalje? Jedino rješenje je ono nužno i očito – kazališna dvorana koju bi osječka akademija i Lutkokaz konačno dobili na korištenje

Detaljnije »