Vesti

Hana Veček, foto: Nives Čičin-Šain
Intervjui

HANA VEČEK: „Srećom, djeca imaju nisku toleranciju na dosadu“

Ovogodišnji Mali Marulić za najbolji dramski tekst osvojio je topao, nježan i napet, stilski besprijekoran i trajno aktualan tekst ‘Bijelci’ s čijom smo autoricom Hanom Veček porazgovarali o cijelom nizu tema – od autentičnosti i neprihvaćanja te djece i paunova(!) preko kazališta i radio drama za djecu do sreće, slikovnica i… krimića

Detaljnije »
Vesti

Partnerji OD MALIH NOG(U) na rezidenci v Sloveniji

Slovenski partner platforme OD MALIH NOG(U), Zavod Odprti predali, je med 19. in 29. septembrom gostil ustanovne organizacije LOFT iz Hrvaške, Prazen prostor iz Črne gore in Festival ekološkog pozorišta iz Srbije na rezidenci v Ljubljani in Kranju.

Detaljnije »
"Noću", foto: VRUM
Izdvojeno

Vodič kroz šesti Kliker festival

Od 4. do 9. listopada u Varaždinu će se održati šesti Kliker festival – festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade koji će publikama ponuditi tri inozemne i dvije hrvatske premijere

Detaljnije »
Vesti

Varaždin postaje plesna pozornica

Od 04. rujna do 10. listopada 2021 varaždinske ulice (Varaždin/Hrvatska), trgovi, kazališta, palače i muzeji po šesti puta postaju veeelika pozornica Kliker festivala – festivala s kojim rasteš, ali i plešeš, učiš, sanjaš, stvaraš i otkrivaš uzbudljivo neobičan svijet plesa, kazališta i pokreta!

Detaljnije »
Vesti

U Subotici najbolja “Uspavana lepotica” DRAK Teatra iz Češke

Dodelom nagrada zatvoren je 28. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici. U trajanju od 19. do 24. septembra mogli smo da pogledamo 10 predstava za decu iz celog sveta i pregršt pratećeg programa. Sa festivala nas je svojim kritikama o predstavama obaveštavala naša Divna Stojanov, a ovako je odlučio Stručni i Mladi žiri.

Detaljnije »
Vesti

Preminuo glumac Nenad Nenadović

Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac Nenad Nenadović preminuo u 57. godini, potvrđeno je Tanjugu kako prenosi RTS. Ostaće upamćen po ulogama u filmu „Boško Buha“, serijama „Vaga za tačno merenje“, „Priče iz majstorske radionice“, „Bela lađa“.

Detaljnije »