PREMIERA GLEDALIŠKE  PREDSTAVE TRNULJČICA

V Mini teatru najavljamo premiero nove lutkovne predstave TRNULJČICA, po bratih Grimm, v režiji Roberta Waltla. 
 


Zahvaljujemo se za vašo najavo. Z veseljem vam bomo posredovali dodatni material in slikovno gradivo ter organizirali morebitna srečanja za audio in video izjave umetniških sodelavcev projekta.

O predstavi:
TRNULJČICA

po bratih Grimm
Režiser: Robert Waltl
Igra: Jose

PREMIERA: 3. november 2021 ob 18:00
PONOVITVI: 7. in 13. november 2021 ob 11:00

Avtorska ekipa:
Scenograf: 
Mark Požlep
Kostumograf:
Michael Ross
Lutke: 
neznani avtor iz Češke, 19. stol
Dramaturginja:
Nika Korenjak
Glasba:
Žigan Krajnčan

Trnuljčica je klasična pravljica o princu, princesi, zlobni čarovnici in o tem, da dobro vedno premaga zlo. Pravljico je najprej objavil Charles Perrault pod imenom “La Belle au bois dormant”. Svojo različico pravljice sta brata Grimm objavila pod naslovom “Dornröschen”.
Trnuljčica je pravljica o deklici, ki se je zbodla na vreteno in jo je doletelo prekletstvo stare in zlobne vile. Zaspala je za sto let in rešil jo je lahko le pogumen kraljevič. Čeprav zgodba o zlobni mačehi zveni kruto, bodo pravljice vedno popularne v vsakodnevnih življenjih naših najmlajših. Te zbujajo domišljijo in vplivajo na razmišljanje, ter učijo o dobrih in zlobnih namenih ljudi.
Pravljice spodbujajo otroke, da izrazijo svoja čustva in da razumejo, kako se je v življenju potrebno boriti proti zlobnimi pošastmi, toda v tem primeru pred mačeho. V odrasli dobi se bodo prav gotovo znašli v nekateri težki situaciji, spomnili se bodo nauka pravljice in vedeli, kako ravnati.
V naši predstavi, ki je zamišljena kot monopredstava za enega igralca, se bomo srečali z zanimivim vizualnim pristopom, ki bo vključil več kot sto let stare lutke in jih postavil v povsem sodobno kompozicijo.

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.