OD MALIH NOG(U) NA 31. KOTORSKOM FESTIVALU POZORIŠTA ZA DJECU

Platforma Od malih nogu posjećuje Kotorski festival pozorišta za djecu i mlade s praktičnim radionicama i teorijskim programom na važne teme za ovaj festival, ali i regionalno pozorište za djecu i mlade. U programu sudjeluju koordinatorke platforme Marija Backović, Tijana Grumić, Anja Pletikosa i Sonja Petrović.

 

MULTIMEDIJALNA RADIONICA

Pozorište (za djecu i mlade) u filmu!

Kotorski festival kadar po kadar je radionica koja spaja film i pozorište!

 

Sve što smo dosad vidjeli u Kotoru prenijećemo na film!

Kotorske legende, sadašnje i nekadašnje, najdraže predstave, likovi s festivala koje pamtimo – sve ćemo zajedno prenijeti u jednu priču, takozvani filmski scenarij!

Likove, rekvizite, scenografiju ćemo crtati, reckati iz novina i kombinirajući papir i nas, ljude od kože, dlaka, glava i stomaka snimiti kratki animirani film posvećen Kotoru i Kotorskom festivalu!

 

7.-10.7.2023. od 11.30 do 14 sati

Stari zatvor i izvan njega

 

Radionicu vodi Anja Pletikosa


 

OKRUGLI STOLOVI bit će posvećeni temama koje su ovom trenu vrlo važne za Kotor, za festival, ali i za pozorište za djecu i mlade u regiji!

1. Tranzicija festivala u instituciju i održivost menadžerskog tipa pozorišta 

 

Okrugli stol je tvoren predstavnicima kulturne politike u Kotoru, pozorišnim profesionalcima koji imaju iskustva ove problematike te svim zainteresiranim.

Kroz moderirani razgovor otvorit ćemo pitanja (administrativne, programske) budućnosti festivala te njegove povezanosti s osnivanjem pozorišta u Kotoru, a temu i raspravu staviti u širi kontekst regiona uz komparativni pregled primjera dobre prakse.

 

Nedjelja 9.7. u 10 sati

 

Moderira Marija Backović


2. Pozorište za 11+ : teme, forme, multimedijalnost

 

Na ovaj okrugli stol su pozvani pozorišni profesionalci, ali i oni kojima je ova tema otvorena – posjetitelji i volonteri festivala u uzrastu 11+.

OMN ove godine provodi istraživanje o potrebama i navikama ove publike, stoga ovaj okrugli stol predstavlja mogućnost da se otvori dijalog, da djeca kažu ili viču što žele i trebaju i da njihov glas bude uključen u repertoarskim politikama i institucija i nezavisne scene.

Pozivamo sve posjetitelje i radnike fesitvala koji imaju 11 i više godina da dođu i s nama kroz razgovor kažu šta misle o pozorištu i o festivalu!

 

ponedjeljak 10.7. u 10 sati

 

Moderira Tijana Grumić

Ostavite komentar: