PIF – Međunarodni festival kazališta lutaka počinje 15. rujna

U sedam dana ovogodišnjeg, 56. međunarodnog festivala kazališta lutaka PIF, koji će se održati od 15. do 21. rujna u Zagrebu, nastupit će 14 kazališta i kazališnih skupina iz 12 zemalja, uz popratni program kojemu je cilj promicati umjetnost lutkarstva

Četrnaest predstava imat će 21 izvedbu, a na repertoaru su ‘Razigrani tonovi’ (1+) kazališta Toihaus iz Austrije, ‘Šumska nimfa’ (5+) i ‘Svjetlucanje’ (2+) koje će izvesti skupine iz Bugarske, ‘Ne čačakaj mečku’ (14+) kazališta The Key iz Izraela, predstava ‘Sam’ za sve uzraste skupine Bubble Dragon iz Koreje te ‘Ružno pače’ (5+) skupine Oh Gustav! iz Poljske.

Za odrasle na programu su ‘Metamorfoze’ Kazališta mladih Novi Sad iz Srbije, ‘Mehanika duše’ kompanije Zero en Conducta iz Španjolske i ‘Lutanja dobrog Hansa Böhma Europom’ kazališta Alfa iz Češke.

Kako je priopćeno, predstave će pratiti stručni žiri koji čine predsjednica UNIMA International Karen Smith iz Australije, Edvard Majaron iz Slovenije, Hrvoje Seršić iz Hrvatske te tročlani dječji žiri.

U sklopu popratnog programa najavljene su predstave ‘Kazalište lutaka sunčeve svjetlosti’ i ‘Divovski mjehur sapunice’ Kazališta lutaka Malle Malle iz Bugarske, ‘Tunja’ UO KD Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda te ‘Kraljevna na listu koprive’ Lutkarske skupine Kopriva pec pec iz Koprivnice i ‘Crna ljepotica’ Lutkarske radionice OŠ Vjenceslava Novaka.

Održat će se i promocija knjige ‘Suvremeno lutkarstvo i kritika’ Igora Tretinjaka te ‘”Grad i mi”, monografija u povodu 70 godina Lutkarskog kazališta Mostar’ Darka Juka.

Popratni program donosi i radionice izrade lutaka za odgajatelje i učitelje, radionice za osobe treće životne dobi, radionice za djecu iz vrtića i škola te za publiku.

Festival će uz dodjelu nagrada zatvoriti predstava ‘Kliker*” studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.