Od malih nog(u) u zajednici: umjetničko-revijalni program u zagrebačkim parkovima

Kao kreativni savjetnik naša platforma je predložila nekoliko raznovrsnih kazališnih predstava koje su namijenjene različitim uzrastima i idealne za izvođenje na otvorenom, pogotovo u lijepoj scenografiji zagrebačkih parkova.

Naše prijateljice iz LOFT-a Morana i Anja ove godine za Dan Donjeg grada u Zagrebu od 21. do 23.9. organiziraju program predstava i nastupa zagrebačkih učenica i učenica. Uz veliku potporu velikog broja dragih ljudi iz Centra mladih Ribnjak, Centra za kulturu i film August Cesarec, donjogradskih mjesnih odbora, Grada Zagreba te naravno zagrebačkih škola i nezavisnih kazališta smislile su trodnevni događaj koji poklanjaju svima koji se tih dana nađu u susjedstvu parka Ribnjak ili Trga kralja Petra Krešimira IV. A dio tog programa je i umjetničko-revijalni program u zagrebačkim parkovima „Od malih nog(u) u zajednici“!

Kao kreativni savjetnik naša platforma je predložila nekoliko raznovrsnih kazališnih predstava koje su namijenjene različitim uzrastima i idealne za izvođenje na otvorenom, pogotovo u lijepoj scenografiji zagrebačkih parkova. Kao i uvijek, kriteriji su nam bili formalna zaigranost i inovativnost odnosno nesvakidašnjost! Sve odabrane predstave su autorske, makar se potkrala i jedna poznata lektira interpretirana potpuno drugačije od onoga na što smo navikli. Pa krenimo redom!

U četvrtak 21.9. u 18 sati proslavu Dana Donjeg grada otvara Teatar Poco Loco. Ispred Centra mladih Ribnjak u istoimenom parku okupit će sve zaljubljenike u karakterističan pokolokasti scenski jezik i priprediti spektakl! „Pjeva mi se pjesma: Orkestra Pokoloka“ izvedbeni je koncert u kojem šesteročlani orkestar svira sve same hitove nastale u tvornici Poco Loca. Ova predstava-koncert posebno nam je važna jer rasplesuje, razbija 4. zid i ne priča previše – što mi fakat volimo! U petak 22.9. u 17 sati na livadi kraj CMR-a okupljamo se da pogledamo poznat naslov Ivane Brlić-Mažuranić, „Sunce Djevera i Nevu Nevičicu“. Naslov je poznat, no autorica i izvođačica Buga Marija Šimić, koja je za ovu izvedbu dobila vrlo važne nagrade, svojim glasom i posebnom koreografijom rekvizita stvara jedno novo, magično iskustvo. Uz zelenu kulisu Ribnjaka predstava će i velike i male dovesti u posve posebno kasnoljetno raspoloženje. Posljednjeg dana na repertoaru je predstava „Generacija X Y Z“ Teatra Cirkus Punkt. Namijenjena uzrastu 10+, ova predstava je zapravo akrobatska senzacija i parkur u isto vrijeme te predstavlja sjajan audiovizualni događaj za sve koji ne misle da se u kazalištu mora sjediti i šutjeti u mraku. Okupljamo se oko jedne naizgled obične penjalice i puštamo da nas tri izvođačice iznenade svojim ludim vještinama.

Sve predstave su na otvorenom i potpuno besplatne, stoga pozivamo one koji se nađu u Zagrebu da provedu topli rujanski vikend s nama.

 

PREGLED PROGRAMA

četvrtak 21.9.2023. na Ribnjaku u 18 sati Teatar Poco Loco „Pjeva mi se pjesma: Orkestra Pokoloka“ u parku Ribnjak

ženska klapa XVI. gimnazije nastup učenika i učenica GU Elly Bašić

petak 22.9. na Ribnjaku u 17 sati Kazalište Mala scena „Sunce Djever i Neva Nevičica“ lutkarska predstava „Zagrebi legendu“, 4.b OŠ Petar Zrinski

subota 23.9. u rondeli na Trgu Petra Krešimira IV u 11 sati Teatar Cirkus Punkt „Generacija X Y Z“

nedjelja 24.9. u MO Antun Bauer šahovski turnir

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.