Teatar Poco Loco organizira ciklus predstava i razgovora o tabu temama za djecu i mlade

U zagrebačkom Centru kulture na Peščenici - KNAP će se od 18. do 22.9. održati ciklus predstava i razgovora o tabu temama Bolje da o tome (ne) razgovaramo. Svakoga dana, svake večeri nakon predstave slijedit će razgovor sa profesionalcima iz struke.

𝐁𝐨𝐥𝐣𝐞 𝐝𝐚 𝐨 𝐭𝐨𝐦𝐞 (𝐧𝐞) 𝐫𝐚𝐳𝐠𝐨𝐯𝐚𝐫𝐚𝐦𝐨 naziv je ciklus predstava i razgovora o tabu temama u kazalištu za djecu i mlade koji će se održati u Centru kulture na Peščenici – KNAP 𝐨𝐝 𝟏𝟖. 𝐝𝐨 𝟐𝟐. 𝟗. 𝟐𝟎𝟐𝟑. Cilj ciklusa je ukazati na nove smjerove u razvoju kazališne publike te senzibilizirati odrasle za predstave o važnim temama za djecu i mlade o kojima tako malo razgovaramo.
Svake večeri programa izvodi se nova predstava kojoj slijedi novi razgovor.

PROGRAM

18.9. Suzzane Lebeau: MALI OGAR

19.9. Johnna Adams: GIDIONOV ČVOR

20.9. Edmond Rostand – Guillermo Baldo: I CYRANO I DJEVOJČICA

21.9. Nina Horvat: BOJA ODGOJA

22.9. Paško Vukasović: HULIGAN

 

sve predstave počinju u 19h 

cijena ulaznica: 6 eura

ulaznice se kupuju 30 min prije početka predstave na blagajni Centra KNAP

rezervacije: pocoloco.rezervacije@gmail.com

ulaznice za izvedbu Teatra Poco Loco “Mali Ogar” nisu u slobodnoj prodaji

 

Razgovori nakon predstava  namijenjeni su stručnoj publici, organizatorima odlazaka na kazališne predstava te zainteresiranom građanstvu. Sudionici razgovora su stručnjaci iz kazališta, psihologije, pedagogije, socijalne pedagogije i obrazovanja.

Program razgovora nalazi se u opisu svake od predstava.

Kako da predstave koje nisu lektirni naslovi, a govore o vrlo važnim temama za mlade, nađu put do publike kojoj su namijenjeni? Kako da takve predstave konkuriraju poznatim, “sigurnim” naslovima?

Može li kazališna predstava pomoći stručnom školskom osoblju u razgovoru s djecom o određenom problemu ili samo nepotrebno “zapaliti vatru”?

Cilj ovog ciklusa predstava i razgovora je otvoriti i neka nova pitanja, ukazati na nove smjerove u razvoju kazališne publike te senzibilizirati odrasle za predstave o važnim temama za djecu i mlade o kojima tako malo razgovaramo.

Razgovori nakon predstava bit će prenošeni uživo putem društvenih mreža te će kasnije biti dostupni u formi podcasta.

 

Program medijski podržava Regionalna platforma za afirmaciju kazališta za djecu i mlade OD MALIH NOG(U).

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.