Biser suvremene lutkologije – knjiga ,,Suvremeno lutkarstvo i kritika”

Knjiga ,,SUVREMENO LUTKARSTVO I KRITIKA" uskoro stiže na naš sajt - biće smeštena u sekciji: TEORIJA i biće dostupna za besplatno preuzimanje!

“Suvremeno lutkarstvo već desetljećima kontinuirano ruši vlastite granice, šireći se i bogateći. Na tom putu aktivni gledatelji i kritičari predstavljaju nužne sugovornike i završne suautore izvedbenog čina – oko ovih nekoliko karakteristika oblikovana je knjiga Suvremeno lutkarstvo i kritika.

U prvom dijelu knjige autori tom izrazu u Hrvatskoj, Sloveniji, Škotskoj i Litvi pristupaju teorijski i povijesno, da bi se u drugom dijelu okrenuli kritici i kritičaru. Kako ne bi ostala tek na teorijskim idejama, knjigu zaokružuju primjeri kritika nastalih na radionicama u sklopu projekta Kreativne Europe ‘Kritička platforma suvremenog lutkarstva EU’. Rezultat projekta je i ova knjiga koja predstavlja mogući temelj za daljnje dijaloge i preplitanja suvremenog lutkarskog izraza i teorije, odnosno kritike,” piše glavni urednik knjige Igor Tretinjak.

Knjiga je objavljena u nakladi Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a možete je besplatno skinuti i(li) čitati na ovom LINKU, uskoro stiže i na naš sajt – biće smeštena u sekciji: TEORIJA i biće, takođe, dostupna za besplatno preuzimanje!

 

Naslovna fotografija vesti: “Suvremeno lutkarstvo i kritika”, dio naslovnice / AUK / Jaka Varmuž

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.