Črv – The Worm – Der Wurm

Lutkovna srhljivka ČRV je zgodba brez morale, kjer človeško življenje ni vredno nič, oziroma vse. Kar na koncu ostane je le gola hranilno vrednost. Na eni strani spremljamo požrtijo, na drugi pa totalno razčlovečenje. Črv je metafora smrti – absolutnega vladarja, ki mu je čisto vseeno o kvaliteti ali vrednosti življenja, kar zastavlja večno vprašanje o smislu, in ali ta sploh obstaja, če pa vsi vemo, da na koncu pride trenutek, ko nas bo vse pojedel … črv.

ČRV – lutkovna srhljivka je mednarodna produkcija – sodelovanje med različnimi umetniki in misleci – s katerimi smo imeli čas dobro premisliti in ustvariti lutkovno srhljivko ČRV.
Malo o ustvarjalcih – Gledališče DELA – Tea Kovše in Katja Vravnik. Društvo glasbene spektakularnosti – Aleš Gangl, je front man ter ustvarjalec glasbe skupin Zircus, Philom in še katerih. Angela Sixt prihaja iz Dunaja, je restavratorka v Theater Musem Vienna in skrbi za lutke Richarda Teschner. Yves Brägger pa je švicar, ki živi v Avstriji, moj partner, s katerim skupaj ustvarjava tudi Miniaturno lutkovno gledališče MOŽ!. On skrbi predvsem za literaturno plat, besede, saj govori kar nekaj – angleško, francosko, rusko, arabsko. Dokončal je arabske študije in je učitelj nemščine in ruščine.

trailer: ČRV_THE WORM_DER WURM trailer on Vimeo

Fb dogodek: https://fb.me/e/48Z2VPsA2

Trajanje: 60 minut
Starost: 16+
*Predstava je v angleškem jeziku.

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.