Drugo izdanje PIR festivala

Tokom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku da, na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica, sa početkom u 18h , pogleda predstave devet regionalnih teatara.

Drugo izdanje Prvog internet festivala za djecu – PIR festivala biće održano od 01. do 09. aprila. Tokom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku da, na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica, sa početkom u 18h , pogleda predstave devet regionalnih teatara. Festival je takmičarskog karaktera, a pobjednika odlučuje publika putem lajkova, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica.

Festival će 01. aprila otvoriti predstava Gradskog pozorišta Podgorica ,,Tri praseta” (3+), zatim će biti prikazane predstave:
02.04. ,,Snežana i sedam patuljaka” (7+) – pozorište ,,Boško Buha” iz Beograda,
03.04. ,,Mala sirena” (6+) – Gradsko kazalište ,,Žar ptica” iz Zagreba,
04.04. ,,Tom Sojer” (5+) – Dečje pozorište Subotica,
05.04 ,,Debela” (14+) – Pozorište mladih Novi Sad,
06.04. ,,Bajka o bajkama” (7+) – Pozorište mladih Sarajevo,
07.04. ,,Pepeljuga” (5+) – Malo pozorište ,,Duško Radović” iz Beograda,
08.04. ,,Bela griva” (7+) – Pozorište lutaka ,,Pinokio” iz Beograda,
09.04. ,,Kraljević i prosijak” (12+) – Nikšićko pozorište.

Prošlogodišnje izdanje festivala broji više od 50 000 gledalaca, a predstava sa najviše lajkova bila je ,,Lepotica i zver” u režiji Miloša Jagodića, Pozorišta mladih Novi Sad.
– Uprkos krajnje nepovoljnim okolnostima po pozorište i kulturu i umjetnost uopšte Gradsko pozorište ostaje dosljedno na liniji svoje misije, a to je njegovanje pozorišta za djecu i mlade – poručuju iz Gradskog pozorišta Podgorica.

Ostavite komentar: