Drugo izdanje PIR festivala

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Tokom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku da, na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica, sa početkom u 18h , pogleda predstave devet regionalnih teatara.

Drugo izdanje Prvog internet festivala za djecu – PIR festivala biće održano od 01. do 09. aprila. Tokom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku da, na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica, sa početkom u 18h , pogleda predstave devet regionalnih teatara. Festival je takmičarskog karaktera, a pobjednika odlučuje publika putem lajkova, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica.

Festival će 01. aprila otvoriti predstava Gradskog pozorišta Podgorica ,,Tri praseta” (3+), zatim će biti prikazane predstave:
02.04. ,,Snežana i sedam patuljaka” (7+) – pozorište ,,Boško Buha” iz Beograda,
03.04. ,,Mala sirena” (6+) – Gradsko kazalište ,,Žar ptica” iz Zagreba,
04.04. ,,Tom Sojer” (5+) – Dečje pozorište Subotica,
05.04 ,,Debela” (14+) – Pozorište mladih Novi Sad,
06.04. ,,Bajka o bajkama” (7+) – Pozorište mladih Sarajevo,
07.04. ,,Pepeljuga” (5+) – Malo pozorište ,,Duško Radović” iz Beograda,
08.04. ,,Bela griva” (7+) – Pozorište lutaka ,,Pinokio” iz Beograda,
09.04. ,,Kraljević i prosijak” (12+) – Nikšićko pozorište.

Prošlogodišnje izdanje festivala broji više od 50 000 gledalaca, a predstava sa najviše lajkova bila je ,,Lepotica i zver” u režiji Miloša Jagodića, Pozorišta mladih Novi Sad.
– Uprkos krajnje nepovoljnim okolnostima po pozorište i kulturu i umjetnost uopšte Gradsko pozorište ostaje dosljedno na liniji svoje misije, a to je njegovanje pozorišta za djecu i mlade – poručuju iz Gradskog pozorišta Podgorica.

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.