Dva klasika za djecu i mlade premijerno u Zagrebu!

U petak 8.4.2022. dva važna zagrebačka kazališta za djecu i mlade premijerno izvode dva književna klasika: premijera "Tajnog dnevnika Adriana Molea" održava se u GK Žar ptica, dok Kazalište Trešnja izvodi Ćopićev hit, "Ježevu kućicu"!

“Tajni dnevnik Adriana Molea”, jedan od najpoznatijih tinejdžerskih likova, napokon dolazi na kazališne daske. Ova predstava prikazat će priču o simpatičnom dječaku, Adrianu Moleu, čiji život je kroz osam dnevničkih zapisa opisala poznata engleska spisateljica Sue Townsend. Na scenu je ovom prilikom postavljenja prva od osam knjiga o trinaestogodišnjaku koji se suočava s brojnim školskim, ljubavnim, obiteljskim i pubertetskim izazovima. Adrian Mole je doživio brojne ekranizacije, a sada prvi put dolazi na scenu Gradskog kazališta Žar ptica u dramatizaciji Dore Delbianco i režiji Saše Broz. Glavnu ulogu Adriana Molea tumači mladi glumac Bogdan Ilić, a dvije uloge – njegove mame i bake igra glumica Vesna Ravenšćak.

Jedna od najljepših priča u stihu za male i velike zasigurno je “Ježeva kućica”, autora Branka Ćopića, najdugovječnija slikovnica u Hrvatskoj i šire, koja spada u djela koja ostaju upamćena tijekom cijeloga života, a čiji se stihovi često citiraju i lako prepoznaju. “Ježeva kućica” nosi jednostavnu i jasnu pouku kako treba voljeti i čuvati vlastiti dom. Poruka “Ježeve kućice”, iako uvijek aktualna, u današnja vremena postaje još bliskija te nas podsjeća na vrijednosti koje često zaboravljamo. Ježurka Ježić bori se za sebe i svoje stavove te ostaje nepokolebljiv u obrani svojega doma i onda kada mu se svi drugi izruguju. Ježurku Ježića utjelovit će Silvio Mumelaš, u ulozi Lisice Mice nastupa Karla Brbić, kao Poštar Zec Luka Bulović, u ulozi Vuka je Matija Čigir, u ulozi Divlje svinje je Radovan Ruždjak, u ulozi Mede je Tvrtko Jurić, a u ulozi Sove Hrvoje Barišić. Predstava u režiji Helene Petković, a prema dramatizaciji i dramaturgiji Filipa Jurjevića, od danas će puniti gledalište Kazališta Trešnja!

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.