Lijepe vijesti iz Hrvatske!

Lijepe vijesti stižu iz Hrvatska. Zaklada Kultura nova, koja od 2011. financira nezavisnu kulturu u Hrvatskoj, financirat će programe naše platforme u 2023.!

Zaklada Kultura nova osnovana je na inicijativu organizacija civilnog društva koje su dugi niz godina zagovarale osnivanje posebne zaklade za civilni sektor u kulturi. Zaklada pruža stručnu i financijsku podršku programima organizacija civilnog društva u kulturi kroz različita programska područja. Na taj način potiče se razvoj produkcijskih i organizacijskih kapaciteta nositelja programa; podiže se razina profesionalnog djelovanja putem neformalnog obrazovanja i stručnog usavršavanja; potiče se uspostavljanje međusektorske suradnje; pospješuje se programsko umrežavanje i suradnja na nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini; potiče se umjetničko stvaralaštvo i kulturno djelovanje mladih ta razvoj drugih programa usmjerenih ostvarivanju svrhe Zaklade.

Platforma Od malih nogu ostvarila je pravo na financiranje kroz Programsko područje 5: Razvoj suradničkih platformi u Europi. S više od 90% od ukupnog broja bodova, programi Od malih nogu za iduću godinu bit će financirani s 190 000 kuna.

Od malih nogu jedna je od pet platformi koja je dobila financijsku podršku u ovom programu, a jednogodišnji program koordinirat će Lutkarska organizacija koju fakat trebamo!

 

Ostavite komentar: