Inkubator: pravo dece i mladih na umetnost

Cilj projekta Inkubator je stvaranje vidljivog i interaktivnog prostora za dijalog i realizaciju razmene teorijskih i praktičnih iskustava o položaju kulture i umetnosti za decu i mlade u različitim oblastima.

U petak 3. decembra, sa početkom od 16 časova, na sceni „Mata Milošević“, održaće se prva u nizu aktivnosti projekta „Inkubator: pravo dece i mladih na umetnost“, koji realizuje Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade – ASITEŽ Srbija, u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti.

Cilj projekta Inkubator je stvaranje vidljivog i interaktivnog prostora za dijalog i realizaciju razmene teorijskih i praktičnih iskustava o položaju kulture i umetnosti za decu i mlade u različitim oblastima, a prva aktivnost u vidu serije interaktivnih predavanja i radionica namenjena je studentkinjama i studentima pozorišnih smerova FDU.

Autorke i moderatorke radionica- Milena Depolo, Milena Bogavac i Anđelka Janković, dolaze iz različitih sfera stvaralaštva za decu i mlade, te će studentkinje i studente upoznati sa svojim istraživanjima u ovom domenu i podstaći ih na dijalog i promišljanje o potencijalima stvaralaštva za decu i mlade.

Ostavite komentar: