Nastavljamo s multimedijalnim radioničkim programom – Kazalište u filmu gostuje na Frooomu!

Od 28.8. do 1.9. u Zagrebu se održava popularni Frooom!, radionica medijskog opismenjavanja koju organiziraju Bacači sjenki. Naša platforma Od malih nogu na Frooomu! gostuje sa svojim multimedijalnim radioničkim programom kazališta u filmu! Mjesto održavanja: Osnovna škola Dr. Ivan Merz, Ul. Franje Račkog 4

Ovo je majstorska radionica za sve one koji se ne mogu odlučiti što je bolje – kazalište ili film!

Kroz radionicu uhvatit ćemo se sličnosti i razlika ova dva umjetnička medija.  Kako glumi glumac u kazalištu, a kako na filmu? Je li film popularniji od kazališta – i zašto? Kako dolazi od ideje od realizacije u filmu, a kako u kazalištu?
Na radionici ćemo gledati primjere nekih vrlo važnih kombinacija kazališta i filma. Predstavljat ćemo svoje ideje za priču. Igrat ćemo se kazališnih producenata.  Zajedno ćemo pisati scenarij za kratak film i baviti se njegovom adaptacijom na kazališne daske. Tražit ćemo rekvizitu i kostime, graditi scenografije naših priča i igrati se nekih stvarnih ili izmišljenih likova.
Svoju viziju suradnje filma i kazališta predstavit ćemo kroz lutkarske etide, kratke igrane scene ili izvedbene instalacije i performanse u javnom prostoru – kad se kazalište i film sretnu, sve je moguće! A sve je moguće uz naše voditelje Anju Pletikosu i Venu Mušinovića.
Svaki dan oko 11 h polaznici gledaju vrhunske filmove i potom ih analiziraju iz različitih motrišta: likovi, mjesta i vrijeme radnje, gluma, posebne tehnike snimanja, način režije, glume, snimanja, montaže, dramaturgije, itd.

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:00 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h.

Djeca se nakon 15 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h.

Preporučeni uzrast za radionicu je od 10 do 15 godina.

Prijave su otovrene na sledećem LINKU.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 20-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.