OTVOREN KONKURS ZA 28. Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade raspisuje konkurs za učešće na 28. Festivalu koji će biti održan od 18. do 21. avgusta 2022. godine u Bačkoj Palanci (Srbija).

FEP poziva sva profesionalna pozorišta za decu i mlade da pošalju svoje prijave i učestvuju na 28. Festivalu.

Najavljeno izdanje Festivala baviće se temom КRETANJA. “Stavljajući pokret u fokus skrećemo pažnju na važnost prihvatanja drugih, drugačijih ljudi i kultura. POКRET je putovanje, promena, razumevanje i domaćinski odnos prema svima onima koji daleko od svog doma traže utočište. Pokret se ne odnosi samo na naše kretanje, odlaske i dolaske, odnosi se i na život naše planete u trenutku najveće ekološke krize i klimatskih promena. Nakon dve godine stajanja u istom mestu izazvanim pandemijom Кorona virusa, vreme je da krenemo dalje, a za to je potrebno da se pokrenemo.”, ističu u saopštenju.

Predstave koje ispunjavaju  USLOVE UČEŠĆA:

  • Namenjene su isključivo deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta;
  • Izvode ih profesionalci;
  • Izražavaju se bilo kojim vidom pozorišnog stvaralaštva za decu (lutkarske predstave, igrane predstave, koreodrame, pozorište senki, mjuzikl, verbalne, neverbalne, teatar objekata…);

Predstave koje će imati prioritet:

  • Predstave u formi pokreta (imerzivni teatar, site specific,ambijentalno pozorište, eksperimetalni teatar, land art, digitalno pozorište…)
  • Predstave na temu pokreta/kretanja (migracije, putovanja, klimatske promene, reciklaža, izbeglice, lanac ishrane, krug prirode, ekologija duha, zero waste pozorište…)

NAČIN PRIJAVLJIVANJA:

Popuniti

PRIJAVU

Najkasnije do 31. decembra 2021. godine!

Prijave koji stignu nakon navedenog roka kao i prijave koje su nepotpune smatraće se nevažećim. O rezultatima selekcije ćete biti obavešteni putem mejla najkasnije 15 dana nakon roka za prijavu, a o prispeću vaše prijave automatski će vas obavestiti Google form. Priloženi materijali ostaju u arhivi Festivala, a koriste se isključivo za potrebe selekcije i promocije festivalskog programa (programska knjižica, plakat, sajt, društvene mreže, promotivni video). Ukoliko imate bilo kakvih problema sa online prijavom ili dodatna pitanja možete nam se obratiti mejlom na adresu:

office@fep.org.rs

NAČIN SELEКCIJE:

Selekcija počinje analizom prispelih prijava elektronskim putem. Vrši se odabir predstava koje će pogledati Umetnički odbor nakon čega se objavljuje spisak predstava koje će učestvovati u takmičarskom programu 28. Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade.

Osnovni kriterijum za selekciju predstava je njihov umetnički kvalitet kao i mogućnost izvođenja predstave u tehničkim uslovima koje Festival poseduje.

O preliminarnim rezultatima selekcije učesnici koji su prošli selekciju biće obavešteni elektronskim putem najkasnije do 15. januara, a konačni rezultati biće objavljeni na sajtu Festivala (www.fep.org.rs) najkasnije do 1. jula 2022. godine.

NAGRADA “DOBRO DRVO”:

  • Nagrada za najbolju predstavu u celini po odluci stručnog žirija
  • Nagrada za predstavu najbližu deci po odluci dečijeg žirija
  • Nagrada za najbolju predstavu po glasovima publike
  • Pojedinačne nagrade po odluci stručnog žirija (specijalna nagrada, glumačke nagrade, nagrada za vizuelni identite itd.)
  • Nagrada Saveta festivala i Umetničkog odbora za poseban doprinos u stvaralaštvu za decu i mlade

USLOVI GOSTOVANJA:

Prema mogućnostima organizatora Festivala, troškove puta do Bačke Palanke i nazad snose učesnici, dok troškove lokalnog transporta i transporta sa aerodroma i nazad (u slučaju gostovanja pozorišta iz inostranstva), smeštaja (do 4 noćenja), hrane i tehničke podrške snosi organizacija Festivala. Festival je otvoren za predloge i inicijative o zajedničkom prikupljanju dodatnih sredstava za putne troškove.

U gradu bez pozorišta, FEP je jedina organizacija koja već 27 godina približava pozorište i kulturu mladim Bačkopalančanima, podstiče kreativnost, ljubav prema umetnosti i stvaralaštvu. U svoje aktivnosti uključuje veliki broj mladih i dece iz Bačke Palanke, okolnih mesta, ali i regiona. Jedan je od osnivača regionalne platforme OD MALIH NOGU.

FEP je dobitnik mnogih nagrada u oblasti kulture i ekologije, a u prethodne dve godine smo za svoj rad dobili drugi po redu ZELENI LIST za edukaciju o ekologiji putem umetnosti kao i priznanje od Asiteža Srbija za 25 godina rada i postojanja.

Više informacija o Festivalu možete pronaći na sajtu www.fep.org.rs, kao i na fejsbuk stranici , instagram profilu i youtube kanalu festivala.

Foto: Jovana Semiz

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.