Otvoren konkurs za Treći Angažman fest

Treći Angažman fest, foto: Facebook
Od 1. jula do 1 oktobra 2021. godine bit će otvoren konkurs za prijavu predstava u zvanični takmičarski program za Treći Angažman Fest koji će biti održan u periodu od 5. do 7. decembra 2021. godine u Domu omladine Beograda

Konkurs raspisuju Studio Centar i Dom omladine Beograda, a bit će otvoren od 1. jula do 1. oktobra 2021. godine, a možete se prijaviti na ovom linku.

Pravo na prijavu imaju sve pozorišne trupe, pozorišni studiji, društvene organizacija iz Republike Srbije i iz regiona (Republika Hrvatska, Republika Bosna i Hercegovina, Republika Slovenija, Republika Crna Gora i Republika Severna Makedonija), koje se bave pozorišnim stvaralaštvom za mladu publiku (uzrast od 13 do 20 godina).

U obzir dolaze pozorišne predstave koje ispunjavaju sledeće kriterijume:
– Da je predstava namenjena mladoj publici (uzrast od 13 do 20 godina)
– Da je edukativnog karaktera, odnosno da obrađuje društveno angažovanu temu blisku mladima
– Da ansambl predstave čini više od 50% mladih ljudi
– Da je premijerno izvedena na matičnoj sceni u periodu od 1.1.2020. godine do 1.10.2021. godine

Za prijavu na konkurs je potrebno dostaviti:
– popunjen aplikacioni formular
– snimak predstave

Direktor i selektor festivala, Nenad Radović, nakon pregledanja svih prijava, obaviće selekciju od pet pozorišnih predstava koje će učestvovati u zvaničnom takmičarskom programu od 5. do 7. decembra u Domu omladine Beograda. Rok za objavljivanje rezultata konkursa je 15.10.2021. godine.

Stručni žiri će tokom trajanja festivala odgledati sve predstave u zvaničnom takmičarskom programu i poslednjeg dana festivala doneće odluke o sledećim nagradama:
– Nagrada za najbolju predstavu festivala
– Nagrada za najbolju mušku ulogu festivala
– Nagrada za najbolju žensku ulogu festivala
– Nagrada za najangažovaniju temu festivala

Žiri može, po svom nahođenju, doneti još jednu specijalnu nagradu.

Tokom trajanja festivala publika će odgledanu predstavu ocenjivati ocenama od 1 do 5. Najbolje ocenjena predstava poneće Nagradu publike trećeg Angažman Festa.

Angažman Fest NE POKRIVA putne troškove za trupe koje učestvuju na festivalu. Angažman Fest pokriva troškove smeštaja samo za trupe iz regiona (2 noćenja sa doručkom) za najviše 10 osoba. Ukoliko je trupa koja učestvuje na festivalu brojnija, dužni su da sami obezbede sredstva za dodatne troškove smeštaja.

Angažman Fest – Festival edukativnih predstava za mladu publiku, podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Više informacija ovdje: studiocentar@gmail.com, angazmanfest@gmail.com

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.