Otvoren poziv za projekat BABEL

Poziv za projekat Babel, namenjen mladim umetnicima i umetnicama, ili drugim profesionalcima u svetu pozorišta za decu i mlade, otvoren je do 5. novembra 2022. godine.
Otvoren je poziv za projekat BABEL u sklopu kog će biti odabrano 16 učesnica i učesnika koji će učestvovati u Next Generation rezidencijalnim programima.
Next Generation je format rezidencije u okviru ASSITEJ International mreže, a ovog puta, kao deo BABEL projekta, rezidencije će biti organizovane u sklopu čak 8 različitih internacionalnih festivala koji će biti održani u periodu od 2023-2024. godine na nekoliko lokacija širom Evrope.
Na projekat se mogu prijaviti svi mlađi od 36 godina, iz bilo koje zemlje, a koji su kroz svoj rad u bilo kom obliku vezani za pozorište za decu i mlade: izvođačice i izvođači, rediteljke i reditelji, dramaturškinje i dramaturzi, istraživačice i istraživači, muzičarke i muzičari, administratorke i administratori, pozorišne pedagoškinje i pedagozi, kritičarke i kritičari, itd.
BABEL nudi stipendije u iznosu do 500 evra za odabranih 16 učesnica i učesnika. Odabrani učesnici imaće priliku da na različitim nivoima budu uključeni u osam festivala koji će biti održani u sklopu ovog projekta. Po dve stipendije biće dodeljene za svaki od 8 festivala koji će biti održani u periodu od 2023-2024. godine.
Poziv je otvoren do 5. novembra 2022. godine, a sve dodatne informacije o prijavi i samom programu možete pronaći na sledećem linku:

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.