Partnerji OD MALIH NOG(U) na rezidenci v Sloveniji

Slovenski partner platforme OD MALIH NOG(U), Zavod Odprti predali, je med 19. in 29. septembrom gostil ustanovne organizacije LOFT iz Hrvaške, Prazen prostor iz Črne gore in Festival ekološkog pozorišta iz Srbije na rezidenci v Ljubljani in Kranju.

Med 19. in 29. septembrom smo v rezidenčnem centru JSKD, gostili ustanovne organizacije in njihove predstavnice Marijo Backović (Prazan prostor), Anjo Pletikoso (LOFT), Miljo Mazarak (FEP) ter Ajdo Tomazin (Odprti predali).

V deset dnevni rezidenci, smo aktivno postavljali program in aktivnosti za afirmacijo in razvoj gledališča za otroke in mlade v regiji.

V Kranju smo organizirali okroglo v sodelovanju z Zavodom Carnico, ki vodi Stolp Pungert – otroški stolp, kjer smo s predstavniki neodvisne scene govorili in diskutirali dobre prakse in problematike, ki jih delimo v regiji.  Dogodek je nastal v produkciji Zavoda Odprti predali s podporo Mestne obične Kranj v sodelovanju z Zavodom Carnica – Layerjevo hiša in Stolp Pungert.

Povezali smo se s predstavniki iz Slovenije, ki prav tako gojijo podobne cilje. Tako smo v Cerknici obiskali Petra Kusa, ki je imel edinstveno spletno uprizoritev ZVOČNA KUHNA za otroke v Sarajevu, delili skupne pedagoške nazore na plesno in gledališko pedagogiko z JSKD plesnim ter oddelkom za gledališče in lutke, obiskali Festival BOBRI,… in še bi lahko naštevali.

Naslednja postaja za kontruktivno grajenje prihodnosti sledi že v oktobru in sicer v Čakakocu na Hrvaškem, v okviru

𝟐𝟒. 𝐒𝐔𝐒𝐑𝐄𝐓 𝐏𝐑𝐎𝐅𝐄𝐒𝐈𝐎𝐍𝐀𝐋𝐍𝐈𝐇 𝐊𝐀𝐙𝐀𝐋𝐈Š𝐓𝐀 𝐙𝐀 𝐃𝐉𝐄𝐂𝐔 𝐈 𝐌𝐋𝐀𝐃𝐄 𝐇𝐑𝐕𝐀𝐓𝐒𝐊𝐎𝐆 𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐀 𝐀𝐒𝐒𝐈𝐓𝐄𝐉

 

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.