Počinje Festival profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assiteja u Rijeci!

Nakon što je u 2020. zbog pandemije odgođen, danas počinje 23. festival profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra ASSITEJ! Manifestacija će trajati od 13. do 16. rujna, a održat će se u HKD-u Sušak u Rijeci, u domaćinstvu Riječkog kazališta mladih „Kamov“ koje djeluje pri Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca Rijeka.

Od ponedjeljka do četvrtka na pozornici HKD-a Sušak imati ćete priliku uživati u izvedbama čak 6 dramskih studija iz cijele Hrvatske: Teatar Tirena, Dramski studio Dada Kazališne družine Pinklec, Dramsko-lutkarska radionica Donatolina Kazališta lutaka Zadar, Dramski studio Kazališta Virovitica, Skupina Tini Bjelokaz Bjelovarskog kazališta te najstarija dramska skupina RKM Kamov.

Već više od 2 desetljeća Festival profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra Assitej održava se s ciljem promicanja kazališta i kazališne djelatnosti za djecu i mlade, poticanja kvalitete, međusobnog umrežavanja i razmjene iskustava i znanja.

Svrha Festivala je odgajanje mlade kazališne publike na umjetnički vrijednim predstavama prilagođenim dobnim i recepcijskim mogućnostima djece, stvarajući od njih gledatelje koji će svojim tako izgrađenim estetskim i vrijednosnim kriterijima usmjeravati kao publika daljnje putove hrvatskog kazališta.

Osim izvedbi, prikazivat će se i dokumentarni film kazališne radionice Malik o njihovih 20 godina rada!

Također, održat će se i različite radionice za djecu i mlade: radionicom hip-hopa koja će se održati u utorak od 16 do 17 sat predstavit će se plesni centar K2K, a radionicom „Translating creativity into action“ / „Kako kreativnost pretvoriti u scenu?“ koja će se održati u srijedu od 16 do 17 sati predstavit će se Try theatre Rijeka.

Nakon svake predstave održat će se kratki razgovor s mladim izvođačima.

Ulaz za publiku na sve aktivnosti je besplatan i nije potrebna Covid potvrda, no mjesta u gledalištu je jako malo jer je broj posjetitelja ograničen. Ulaznice se mogu rezervirati putem maila: rkm.kamov@gmail.com.

Organizatori podsjećaju da će se tijekom svih festivalskih aktivnosti pridržavati propisanih epidemioloških mjera.

Detaljan raspored provjerite ovdje. 

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.