Počinju “Ratovi svjetova” za djecu i odrasle: Premijera interesantne radio drame za gledanje uživo

Radio-predstava katastrofe s pucanjem, pjevanjem i Marsovcima za od 8 do 12 godina, bit će premijerno izvedena u subotu 20. ožujka u Sceni Ribnjak u Zagrebu.

Inspirirano romanom „Rat svjetova“ Herberta Georga Wellsa iz 1897., istoimenom radijskom adaptacijom Orsona Wellesa i Howarda Kocha iz 1938., člancima iz starih zagrebačkih novina te „Prilozima za pribiranje provjerene građe, o povijesti pobuda, o osnutku i o prvom razdoblju rada Radio Zagreba“ Rudolfa Habeduša Katedralisa iz 1951., najavljuje se interesantna radio/video premijera u Zagrebu.

Radio-predstava katastrofe s pucanjem, pjevanjem i Marsovcima za od 8 do 12 godina, bit će premijerno izvedena u subotu 20. ožujka u Sceni Ribnjak u Zagrebu.

“Nalazimo se u radijskom studiju RadioTeatra gdje uskoro započinje večernji program „Popularni znanstveni sat“.

Radio Orkestar se uštimava, voditelj vježba tekst, tehničar Jakob Bunda popravlja lampicu u studiju koja je, čini se, izgubila kontakt. Evo ga, opet svijetli! Bravo Jakobe… A daleko, negdje u srcu Istre, u Zvjezdarnici u Višnjanu, reporter Žiga Hren nemirno pogledava u zvjezdano nebo pa na svoj ručni sat koji je naslijedio od pokojnog strica Rudolfa… On nestrpljivo čeka svoje prvo javljanje ove večeri. U donjogradskoj se pak Radio Kavani okupljaju prvi znatiželjnici i guraju oko stolova na kojima se nalaze radio-detektori za prijem, red za slušalice se uzbibao jer…
Uskoro smo u eteru…” kažu iz Radio Teatra o odnosnoj predstavi.

Iz studija uživo:

IVANA STARČEVIĆ kao Milena Begović/SVEN MEDVEŠEK kao Fric Maramica i Oton Kučera/MATIJA ANTOLIĆ kao Jakob Bunda i Blaž Konjski/ZVONKA i TOM kao foley majstori.

Tekstovi i upute iz režije: PAVLICA BAJSIĆ BRAZZODURO
Glazba: MARKO LEVANIĆ i IVANA STARČEVIĆ
Scenski pokret: SRĐAN SORIĆ
Radiodramski ulomci: DINO BRAZZODURO i DALIBOR PISKREC
Svjetlo: SARA BUNDALO
Scenografija: MATEJ KNIEWALD
Pregršt posuđenih glasova: JANKO RAKOŠ, ŽIVKO ANOČIĆ, JERKO MARČIĆ, JELENA MIHOLJEVIĆ, LJUBICA LETINIĆ i TIHANA OSTREŠ
Produkcija: KATARINA GRGIĆ

Projekt je ostvaren uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura Nova, Kreativne Europe (projekt „B-air“). Stvoreno u suradnji RadioTeatra s Centrom mladih „Ribnjak“.

Ostavite komentar: