PREDSTAVA:

Kako je otkriveno letenje

Režija: Emilija Mrdaković

Naziv organizacije: Pozorište mladih

Autorski tim i izvođači:

Po motivima istoimene priče Margarita Minkova
(lutkarska monodrama za decu)

Adaptacija teksta: EMILIJA MRDAKOVIĆ i SAŠA LATINOVIĆ
Režija i izbor muzike: EMILIJA MRDAKOVIĆ
Kreacija lutaka, idejno rešenje scenografije i kostima: MILICA GRBIĆ KOMAZEC
Scenski pokret: OLIVERA CRNJANSKI KOVAČEVIĆ CRNJANSKI i FROSINA DIMOVSKA
Idejno rešenje plakata i programske knjižice: NADA BOŽIĆ
Fotografija: MIRKO TODOROVIĆ

Igra: SAŠA LATINOVIĆ

Žanr:

Trajanje:

Država:

Srbija

Grad:

Novi Sad

Uzrast:

5+

Opis predstave:

Jednom dugokljunom dugomislećem rodi jednoga dana je pala na pamet malecka misao, koja ga je od tog trenutka svakodnevno intrigirala.
Bila je to misao o letenju. Toliko ga je “proganjala” da je na razne načine pokušavao da je ostvari i tako je se oslobodi.
Tako je dugokljuni dugomisleći roda, odlučio i da raširi svoja krila, pa šta bude. Njegovoj sreći nije bilo kraja kada je otkrio da ne trči, ne stoji, a ipak se kreće, u vazduhu… No, to nije sve što je otkrio… Ostalo otkrijte sami.

Ovo je priča o pronalaženju samoga sebe, svakodnevno, pomalo. Istinitog i neograničenog sebe. Predstava ima za cilj da pokrene dečju maštu i usmeri je u pravcu istraživačkog duha. Takođe, pokušali smo da prepoznatljivo školsko gradivo učinimo pristupačnijim i zanimljivijim. Pored same priče, u dramaturškoj konstrukciji predstave zastupljeni su i delovi gradiva iz geometrije koji se obrađuju u prvim razredima osnovne škole, začinjeni sa malo fizike. Zbog toga je predstava prvenstveno namenjena predškolskoj i školskoj deci starijoj od 5 godina, ali će zbog malo teksta, a puno muzike i duhovite igre, biti zanimljiva i mađima.

Još predstava