PREMIJERA: “Vuk sa mirisom bobica” u režiji nagrađivane Tamare Kučinović

"Vuk sa mirisom bobica", foto: Plakat
U subotu 3. jula u 20 časova održat će se u Dječjem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci premijera predstave „Vuk sa mirisom bobica“ u režiji nagrađivane hrvatske lutkarske redateljice Tamare Kučinović

Riječima redateljice Tamare Kučinović, “Vuk sa mirisom bobica je predstava koja u svojoj suštini ima želju progovoriti o temi koju su ljudi u današnjem svijetu pomalo zaboravili. Predstava govori o povratku prirodi, o pronalasku snage, iskonske snage koja je u svakom od nas i želi provaliti, osloboditi se, disati, živjeti. To je snaga koju čovjek ima onog trena kad zarije ruke u zemlju, kad duboko udiše hladan zrak u roza predvečerje, kad osjeća sve emocije koje su mu dane, kada se spoji s iskonskim JA – PRIRODOM.

Predstava o ovoj temi govori kroz djevojčicu Sašu koja se jednim nevjerojatnim slučajem pretvorila u vuka, u vuka koji u sebi nosi simbol snage, zajedništva, instinkta i nježnosti. Saša se toliko bojala te snage u sebi, toliko se bojala vukova, da se sama u jednog pretvorila. Jer svako srce želi biti oslobođeno, pronaći vuka u sebi, prirodu u sebi i snagu u sebi. Iskonsku snagu – ljubav.“

Tekst, scensku adaptaciju, režiju i oblikovanje svjetla potpisuje Tamara Kučinović, a asistentica režije i dramaturginja je Matea Bublić. Scenografiju i dizajn maski potpisuje Alena Pavlović, kostimografiju Zdenka Lacina, muziku Marko Lucijan Hrašćanec, a saradnik za scenski pokret je Slobodan Perišić.

U predstavi glume Duško Mazalica, Božana Bijelić, Slobodan Perišić, Đorđe Janković, Đurđa Vukašinović, Dragan Vučić, Zorana Šuman i Dragana Ilić.

Prva repriza predstave bit će u nedjelju 4. jula u 11 časova.

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.