Premijerno izvedena predstava “Niko se nije naučen rodio”

U subotu 12. marta, u 12 časova, u Ulici II crnogorskog bataljona  u Zagoriču (Podgorica,Crna Gora), izvedena je predstava “Niko se nije naučen rodio", u produkciji malog ateljea "Arlekin".

Predstava “Niko se nije naučen rodio”, kao i svaka prethodna u produkciji “Arlekina”, pripada tzv. primijenjenom pozorištu.

Jasne teme koje se obradjuju kroz scenski jezik dio su nastavnog plana i programa ili su dio opšte kulture. Osim na klasičan način kroz predavanje nastavnog kadra u učionici, tim umjetničkog ateljea “Arlekin” trudi se da putem pozorišnog, scenskog jezika djeci približi ono što im se plasira u školi kao lekcija ili je pak od suštinskog značaja za njihovo odrastanje.

Pomenuta predstava se bavi pitanjem prekomjernog i potencijalno opasnog korišćenja telefona i društvenih mreža te agresijom koju mogu da proizvedu video igrice; dječijom željom da budu prihvaćeni u društvu te samim tim korišćenju tudjica u svakodnevnom govoru; bon ton kao i važnost lične higijene i higijene prostora u kom borave; odnos prema životnoj sredini te kreativnosti pri očuvanju životne sredine.

Tekst i režija: Žana Gardašević Bulatović Glumci: Una Lučić i Vukan Pejović Scenografija: mr Nela Darmanović Mahmutović i Dragana Koprivica Muzika: Frenki Bogićević Tekstovi songova: Dejan Djonović Produkcija: Arlekin Srdačno, Ivona Čović Jaćimović.

U predstavi igraju Una Lučić i Vukan Pejović.

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.