Radioigra Sve stvari jedne duše

Sara Lustig, foto: Privatni album
Drama Sare Lustig jedne od finalistica natječaja Od malih nogu koji je reliziran 2022.g. snimljena kao radiodrama na radiu HRT u sklopu programa Radioigra za djecu i mlade.

Radioigra za djecu i mlade tijekom desetljeća prati recentnu produkciju domaće i svjetske književnosti za djecu.
Dramski izraz i radiofonska forma stvaraju specifičan  umjetnički izričaj, a emisija Radioigra za djecu i mlade nikada ne preslikava književnost na radio. Namjera autora jest da svaka emsija bude originalan, poticajan  i izrazito umjetnički proizvod koji radio pokazuje u novom svjetlu. Izvrsnost glume, bogatstvo zvuka, glazbena atraktivnost te jezična profiliranost odlike su svake emisije koja time zadvoljava visoke standarde javnog radija.

Sve stvari jedne duše – Sara Lustig

Kako odgovoriti na nasilje i je li moguće zaštititi nekoga od nasilja pitanja su koja danas muče i roditelje i nastavnike i stručnjake. No kako se s time nose djeca, što proživljavaju i mogu li se snaći u svakodnevici? Nisu li suviše krhk da bi se oduprla i prihvatila savjete koje im dajemo mi odrasli? A što se događa s prijateljstvom kada je jedna osoba izložena nasilju, a druga joj ne zna pomoći? Sve su to teme ovog iznimno poetskog teksta za djecu i mlade.
Redateljica: Iva Srnec Hamer,
ton majstorica: Katarina Račić,
skladatelj Stanslav Kovačić
Glume : Matija Čigir, Silvio Mumelaš, Mia Krajcar, Antonija Stanišić Šperanda

 

Dramu možete poslušati na sljedećem linku: https://radio.hrt.hr/slusaonica/radioigra-za-djecu-i-mlade?epizoda=202304161605

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.