Vuk i sedam jarića

Premijera predstave „Vuk i sedam jarića”, po tekstu Jelene Paligorić Sinkević i u režiji Gorana Damjanca biće odigrana u petak 12. novembra sa početkom od 20 časova u Pozorištu lutaka „Pinokio”.

Ova predstava vraća nas na čuvenu bajku koja, ovaj put, ima drugačiji kraj. U šumi, koje je sve manje, živi Vuk Bauk, koji nikako da sagradi ili nađe svoju kuću. Jedne noći Vuk Bauk kroz san spoznaje da postoji kuća u kojoj žive Koza Roza, koja naporno radi dok njeni jarići ostaju sami. Nakon tri neuspela pokušaja, Vuk Bauk uspeva da provali u kuću jarića gde ih pronalazi za stolom kako jedu lubenice i dinje. Kada pojuri jariće, jedan od njih mu strpa u usta veliko parče lubenice i on, zabrinut da neće biti hrane zauvek i da će biti gladan, zajedno sa Kozom Rozom odlučuje da zauvek gaji dinje i lubenice.

Za sveukupni dizajn ove predstave zaslužna je Irina Somborac; muziku je radio Albert B. Savić, a scenski pokret Mirko Knežević.

U predstavi igraju: Lako Nikolić, Goran Popović, Željka Mandić, Zorana Milošaković Tasić, Biljana Mihajlović i Ljiljana Živić.

Prva repriza predstave je zakazana za 13. novembar u 17 časova.

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.